Συντονισμός κυβέρνησης-Task Force

Συντονισμός κυβέρνησης-Task Force

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ταχεία διαμόρφωση μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς, με τη συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων, δηλώνουν κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πηγές.

 

Η Τask Force, η οποία αποτελεί υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, εκπόνησε έναν οδικό χάρτη προς αυτόν τον σκοπό, ο οποίος υπεγράφη πρόσφατα από τα υπουργεία που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

 

Τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία του οδικού χάρτη είναι η διαμόρφωση μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς και ο πολιτικός διορισμός ενός εθνικού συντονιστή, που θα έχει την απαραίτητη υποστήριξη και εξουσιοδότηση, ώστε να εφαρμόσει την εθνική αυτή στρατηγική, δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης. Ο “εθνικός συντονιστής”, ο οποίος θα υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, θα συντονίζει τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πρόληψη, ανίχνευση και πάταξη της διαφθοράς όπως το ΣΔΟΕ, την οικονομική αστυνομία, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, διάφορα υπουργεία κλ.π.

 

Παράλληλα, στο ευρύτερο φάσμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που οφείλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση και στις οποίες έχει κληθεί να συνδράμει η Τask Force, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωράει σε καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών της στην Αθήνα, δηλαδή αφενός της Task Force και αφ’ ετέρου του τμήματος της Επιτροπής που παρακολουθεί την υλοποίηση του μνημονίου στο πλαίσιο της τρόικας. Επικεφαλής των δύο υπηρεσιών στην Αθήνα θα τοποθετηθεί ένα νέο πρόσωπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ