Λείπουν από τη “λίστα Λαγκάρντ” συγγενείς του Παπακωνσταντίνου -Τι απαντά στον Real fm

Λείπουν από τη “λίστα Λαγκάρντ” συγγενείς του Παπακωνσταντίνου  

Συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λείπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη λίστα Λαγκάρντ που είχε δει το φως της δημοσιότητας. Η νέα λίστα, είναι διαφορετική από την προηγούμενη, σε τέσσερα ονόματα, που ελέγχονται.  

Οι Γάλλοι διαβεβαιώνουν ότι η λίστα που παραδόθηκε, είναι ακριβώς η ίδια, με αυτή που είχε αρχικά παραδοθεί, άρα γεννάται το ερώτημα, αν τα ονόματα αλλοιώθηκαν.

Η λίστα διαβιβάζεται  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να κατατεθεί στη Βουλή.

 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Δύο οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Δύο είναι οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που ανοίχτηκε σήμερα. Στους δύο “ύποπτους” λογαριασμούς που εντοπίστηκαν, εμπλέκονται τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο ένας λογαριασμός έχει το ποσό των 1.222.000 δολαρίων, με συνδικαιούχο έναν δικηγόρο και ένα συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού.

Ο δεύτερος λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο, είναι κλειστός και χωρίς ποσό και από τον φορολογικό έλεγχο προέκυχε ότι πρόκειται για άλλο ένα συγγενικό πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι τα ποσά που αναφέρονται στη λίστα, είναι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007.

Ακούστε το ηχητικό από το ρεπορτάζ του Real FM:

 

Η αντίδραση Παπακωνσταντίνου

 

Αρνείται σε γραπτή δηλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι παρενέβη στα στοιχεία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση

 

Νωρίτερα, μέσω του Real Fm, ο κ. Παπακωνσταντίνου μετέφερε το μήνυμα: “Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία”. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Οι πρώτες αντιδράσεις Μαξίμου-Ιπποκράτους για τη λίστα “Λαγκάρντ”

Ενήμερο για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τη λίστα «Λαγκάρντ», είναι το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον Real Fm, ενώ αυτό που διαμηνύει η κυβέρνηση είναι ότι σε θέματα ηθικής τάξης δεν μπορεί και δε νοείται να κάνει πίσω.

Παράλληλα, το κλίμα στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, είναι αντιστρόφως ανάλογο με αυτό των προηγούμενων ημερών. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Περιμένει ο Μεϊμαράκης

Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τον Real Fm, ο οποίος περιμένει τον φάκελο που ανοίχτηκε σήμερα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ