Τραγούδια, τσίπουρα και πολιτική κουβέντα

Πολλά τα δείπνα των Χριστουγέννων για τους πολιτικούς. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έφαγε την παραμονή των Χριστουγέννων σε ταβέρνα κοντά στο σπίτι του στο Ναύπλιο.

Την ώρα  μάλιστα που εισερχόταν ο πρωθυπουργός στην ταβέρνα η ορχήστρα έπαιζε το… «δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία». Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»,  η ορχήστρα έπαιζε το… «μπαρ το ναυάγιο» της Αρλέτας. Και στο τέλος υπήρχε και μία… αφιέρωση στον Πρωθυπουργό. Το… «έχω απόψε ραντεβού», τραγούδι που είχε τραγουδήσει η Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία… «Όταν λείπει η γάτα». Το τραγούδι αυτό το αφιέρωσαν οι θαμώνες, λόγω των συχνών ραντεβού που έχει ο Πρωθυπουργός με την κυρία Μέρκελ.

Ένα άλλο γεύμα έγινε σε τσιπουράδικο, στο Κολωνάκι.  Οι κ.κ. Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης προσκάλεσαν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια για να του κάνουν το τραπέζι και να τον συγχαρούν για την επιχείρηση εκκένωσης της Βίλας Αμαλίας, αλλά ετέθη και θέμα τρομοκρατίας!

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ, αφού έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Δένδια (λέγοντάς του ανάμεσα στα άλλα ότι είναι από τους καλύτερους υπουργούς του κ. Σαμαρά), τον ρώτησαν: «Πώς εξηγεί το γεγονός ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε ούτε μία  τρομοκρατική πράξη». Ο κ. Δένδιας τους είπε ότι δεν αποκλείει να υπάρξει κάτι τρομοκρατικό στο μέλλον, λόγω εκδίκησης από την εκκαθάρισης της Βίλας Αμαλίας.

Στην Αρχιεπισκοπή υπήρξε ένα άλλο γεύμα, ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ήταν ένα φιλικό γεύμα (το οποίο ωστόσο δεν ανακοινώθηκε) και σε αυτό τέθηκαν σημαντικά ζητήματα: Από το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, έως και την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου για την παραχώρηση εκκλησιαστικών στρεμμάτων σε άπορους.

 

Πηγή: Βηματοδότης 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ