Μέχρι τέλους η σύγκρουση Όλγας-Καραχάλιου

Μέχρι τέλους η σύγκρουση Όλγας-Καραχάλιου

 

Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την αποκάλυψη της ακάλυπτης και ίσως πλαστογραφημένης επιταγής που έκανε φτερά από το χρηματοκιβώτιο του οργανισμού με προορισμό τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα ξενοδοχείο της Σύρου σε μία σκοτεινή πληρωμή 147 χιλιάδων ευρώ για άγνωστη «οφειλή» προς τρίτους. 

Η αποκάλυψη ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου, αποτυπώνει την εικόνα ενός οργανισμού που λειτουργούσε εν πολλοίς ως ξέφραγο αμπέλι κάτω από τη μύτη κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Τουρισμού. Ο εν λόγω πρώην ειδικός σύμβουλος ο οποίος κατά πληροφορίες εμφανίζεται ιδιαίτερα φειδωλός στα λεγόμενά του έως τώρα στις αρχές, εθεωρείτο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Καραχάλιου με απόλυτη γνώση όλων των λεπτομερειών των ανοιχτών υποθέσεων που έχει ο ΕΟΤ. 

Πρόσωπο με άμεση πρόσβαση σε οικονομικά και νομικά στοιχεία του Οργανισμού με γνώση του αντικειμένου αλλά και των υποθέσεων που ο κ. Καραχάλιος καταγγέλλει μέσω της οργισμένης αντίδρασής του για την εμπλοκή του ονόματός του. Μίας εμπλοκής που ο ίδιος συνδέει ευθέως με το γεγονός ότι προχώρησε την έρευνα για την «τρύπα» των 12 εκατ. ευρώ για το 2011 –εποχή της υπουργίας Γερουλάνου σε μία προσπάθεια να τον «τελειώσουν» πολιτικά και προσωπικά. 

Σύμφωνα με τον αντικαταστάτη του, κ. Πάνο Λειβαδά μεταξύ των πέντε συλληφθέντων δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος του ΕΟΤ –κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό. Ωστόσο αυτό που τώρα απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού είναι το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει και άλλες σκοτεινές πληρωμές από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού προς τρίτους για οφειλές «μαϊμού» που ουδέποτε βάρυναν τον ΕΟΤ. 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στη μέση μίας μεγάλης κρίσης στο υπουργείο της –ήδη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα στοιχεία για την «τρύπα» των 12 εκατ. Ευρώ – έχει δώσει εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι πληρωμές προς τρίτους μέσω επιταγών από τις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και ανέλαβε μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η έκδοση επιταγών έχει γίνει με νόμιμο τρόπο και προς νόμιμες πληρωμές. 

Τα αποτελέσματα των ερευνών, σύμφωνα με τις εντολές που έχει δώσει στον κ. Λειβαδά, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του  Real.gr  είναι απολύτως ενημερωμένο για όλες τις εξελίξεις στο υπουργείο Τουρισμού. Οι στενότεροι των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά αποφεύγουν να πάρουν ευθέως θέση για την υπόθεση και παραπέμπουν στην έρευνα της δικαιοσύνης –αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι στηρίζουν τους έως τώρα χειρισμούς της κ. Κεφαλογιάννη η οποία όπως όλα δείχνουν θα φτάσει μέχρι τέλους τη σύγκρουση της με τον πρώην γ.γ. Νίκο Καραχάλιο και όσα στελέχη βρέθηκαν δίπλα του την περίοδο που υπηρέτησε στον ΕΟΤ.

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ