Για “κομματικές διώξεις” κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Για “κομματικές διώξεις” κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για αλλαγές 107 διευθυντών και υποδιευθυντών ΔΟΥ, 58 προϊσταμένων τμημάτων αλλά τριών στελεχών του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το MEGA, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ονομάζουν αυτή τη διαδικασία «επανατοποθέτηση». Λένε δηλαδή ότι μετακινούνται στελέχη εφοριών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αποδοτικότητας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα άτομα που μετακινούνται όχι μόνο δεν έχουν πιάσει τους στόχους για τα έσοδα, αλλά δεν έχουν διενεργήσει τον αριθμό των ελέγχων που είχαν αναλάβει σε μια περίοδο που γίνεται μεγάλη συζήτηση για την φοροδιαφυγή. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει ενημερωθεί το γραφείο του Πρωθυπουργού και ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως και πριν από τις γιορτές.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά εντονότατα στην συγκεκριμένη απόφαση. Πριν από λίγο ενημερώθηκε για το θέμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται στην Σπάρτη.

Το απόγευμα μίλησε με τον κ. Μαυραγάνη ο Φίλιππος Σαχινίδης και του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση  να γίνουν μετακινήσεις σε όσους δεν πιάνουν τους στόχους αλλά να μπουν κάποια κριτήρια. Στην Ιπποκράτους κάνουν λόγο για κομματικές τοποθετήσεις και όλα τηλεφωνήματα που είχαν, έλεγαν ότι τα άτομα που θα αντικαταστήσουν όσους μετακινούνται είναι κατά 80% στελέχη της ΔΑΚΕ. Φεύγουν άνθρωποι από εφορίες σε αυτή την κρίσιμη φάση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Σαχινίδης είπε στον κ. Μαυραγάνης ότι πρέπει να μπουν κριτήρια αξιολόγησης και να μην επαναληφθεί η αξιολόγηση με κομματικά κριτήρια που γινόταν παλαιότερα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ