Κούρκουλας:Ευπρόσδεκτοι οι Τούρκοι επενδυτές

Κούρκουλας:Ευπρόσδεκτοι οι Τούρκοι επενδυτές

 

«Οι Τούρκοι επενδυτές είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ATV, ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Ο κ. Κούρκουλας κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας».

«Η Ελλάδα πέρασε από δύσκολες στιγμές, τα τελευταία τρία χρόνια», σημείωσε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι «με τη δέσμη των μέτρων που αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων και την απόφαση της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα και να πάρει σημαντικά μέτρα για να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, η κατάσταση έχει ανατραπεί».

«Δεν εννοώ, βέβαια, ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα», διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «αλλά», συνέχισε, «οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν και πάλι την ελληνική οικονομία σε σωστή τροχιά, διαλύουν τους φόβους για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον κ. Κούρκουλα, μπορούν να αρχίσουν πάλι οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία «τώρα που η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί».

«Θα έλεγα ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η στιγμή για τους επενδυτές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «πρέπει να έρθουν τώρα. Όταν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να απογειώνεται, τότε όλα θα είναι πολύ πιο ακριβά, αυτή είναι η ευκαιρία για τις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας υφυπουργός ανέφερε ότι «οι σχέσεις μας είναι καλές. Υπάρχει πάντα περιθώριο για να βελτιωθούν, υπάρχουν προβλήματα τα οποία συζητάμε και θα τα αντιμετωπίσουμε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ