ΣΥΡΙΖΑ:Ανέκδοτο το φορολογικό

ΣΥΡΙΖΑ:Ανέκδοτο το φορολογικό

 

«Τα μεγάλα λόγια, οι δεσμεύσεις, οι προγραμματικές συμφωνίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι “κόκκινες γραμμές” και οι απειλές, εξανεμίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους μια βάρβαρη φορολογική πολιτική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις τους τελευταίους έξι μήνες, δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά δεδομένα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου», επισημαίνοντας ότι «η φορολογική δικαιοσύνη που υπόσχονταν προεκλογικά, μεταφράζεται σε ελαφρύνσεις για τους έχοντες και εξόντωση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα».

«Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτυπώνεται για άλλη μια φορά. Φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί το ίδιο το πολιτικό σύστημα το επιτρέπει και την ενθαρρύνει», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει ότι «η πάταξη της φοροδιαφυγής, διαρκώς αναβάλλεται για το μέλλον, στερώντας την κοινωνία από πολύτιμα έσοδα», ενώ «μεγάλες κατηγορίες πολιτών, θα επιβαρυνθούν, για άλλη μια φορά, με τις νέες διατάξεις, είτε λόγω του “εγκλήματός” τους να έχουν παιδιά, είτε επειδή είχαν εκπτώσεις δαπανών που θα καταργηθούν ή θα μειωθούν  και για παρά πολλούς άλλους λόγους».

«Η αναγκαία απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μετατράπηκ�� σε ανέκδοτο, αφού πλέον θα ισχύει άλλη κλίμακα για μισθούς-συντάξεις, άλλη κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για τα ενοίκια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ