Σε ανοιχτό διάλογο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Σε ανοιχτό διάλογο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 

Σε ανοιχτό διάλογο με τη ΔΗΜ.ΑΡ.  βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κύκλους από την Ιπποκράτους, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή του σε ένα forum για την κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια ενός προσυνεδριακού διαλόγου, με κινήσεις και πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει τη στήριξή του στην κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, προκειμένου να να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ισχυρής θέσης της χώρας στην Ευρώπη.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να αποκαταστήσει τις γέφυρες επικοινωνίας με τα κοινωνικά στρώματα στα οποία ανήκουν τόσο οι ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, όσο και εκείνοι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μία σειρά ενεργειών, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων ως προς τις πολιτικές προτεραιότητες, με αιχμή την Ανάπτυξη, την ρευστότητα στην αγορά, τις μεταρρυθμίσεις και την Κοινωνική Συνοχή:

1. Τομές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στο σύστημα Υγείας, ώστε να γίνει η Ελλάδα μια «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε προτάσεις νόμου για την Β΄βάθμια εκπαίδευση, τις υποτροφίες των φοιτητών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εφαρμογή της «κινητικότητας» στο Δημόσιο Τομέα, ώστε να πετύχει ο θεσμός, με την παράλληλη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.

 

2.Προτάσεις Νόμου και πρωτοβουλίες με στόχο την κοινωνική συνοχή και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, (με γνώση των δημοσιονομικών περιορισμών). Η πρόσφατη σχετική πρόταση νόμου έρχεται να καλύψει 430.000 αναπήρους, ανασφάλιστους, ανέργους που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό.

Με την πρόταση νόμου για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών, θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, αξιοποιώντας τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Με την πρόταση νόμου για τους δανειολήπτες δίνουμε την ευκαιρία στην ελληνική οικογένεια να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στις δυνατότητές της, χωρίς να κινδυνεύει κανείς να χάσει το σπίτι του. Με τις θέσεις που εκφράσαμε για να μην αυξηθούν υπέρμετρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ και για το σεβασμό της γνώμης των τοπικών κοινωνιών στα θέματα λειτουργίας των καταστημάτων, θέλουμε να προστατέψουμε την ελληνική οικογένεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

3.Πρωτοβουλίες στήριξης των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κύριος στόχος μας η κινητοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των ναζιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής.

Όμως υπερασπιζόμαστε  και θετικές ρυθμίσεις όπως αυτή της ιθαγένειας, ενώ πιέζουμε για την κατάθεσή του Σχεδίου Νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας.

 

4. Να επισημάνουμε τέλος ότι επεξεργαζόμαστε την πρωτοβουλία για την αλλαγή του μοντέλου Διακυβέρνησης, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ