Τώρα-Σαμαράς: Θα φρενάρουμε την ύφεση

Τώρα-Σαμαράς για την τραπεζική ένωση

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής μιλάει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, στους δημοσιογράφους, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τραπεζική ένωση που αποφασίστηκε κάνοντας λόγο για «θωράκιση από την κρίση», τόνισε ότι στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επίτροπο Αλμούνια για ζητήματα όπως το ΕΣΠΑ, οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο γραφείο του με τους επικεφαλής των πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά:

«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον κλάδο. Η Ελλάδα ίσως μπορέσει να ενταχθεί στο σύστημα του ESM ώστε να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας. Με τον νέο μηχανισμό το χρέος κρατών δεν θα παρασύρει τις τράπεζες. Η αποδυνάμωση τραπεζών δεν θα παρασύρει τα δημοσιονομικά.

Ένας μαραθώνιος μόλις ξεκίνησε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε νέο από σήμερα».

Για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα: «Τα πράγματα δείχνουν καλά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη. Σας έχω πει ότι μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη».

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον: «Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη».

Για το τι σημαίνει η εκταμίευση της δόσης: «Θα φρενάρουμε την ύφεση, θα έρθει η ανάκαμψη και η ελπίδα για τα νέα κυρίως παιδιά. Η ανακούφιση για πολλούς θα έρθει άμεσα, για άλλους αργότερα. Δεν θα λύσει τα προβλήματα μεμιάς, αλλά θα αλλάξει η ψυχολογία. Χωρίς αυτή την εξέλιξη δεν θα είχαμε καμία ευκαιρία».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ