Τι θα κάνει με τους “αντάρτες”

Τι θα κάνει με τους “αντάρτες”

 

Χωρίς κοινή γραμμή όπως όλα δείχνουν θα κινηθούν τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρέθηκαν απέναντι στις επιλογές του Πάνου Καμμένου ο οποίος συγκαλεί το μεσημέρι (13:00) την κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κόμμα του.

Ο κ. Καμμένος μετρά ήδη κάποιες ηχηρές παραιτήσεις προσώπων που είχαν θεσμικές θέσεις στο κόμμα του και εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο παρασκήνιο όμως οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για την επόμενη μέρα και τα σενάρια για τη δημιουργία ενός «δεύτερου» κόμματος ή σχηματισμού με αντιμνημονιακή κατεύθυνση αλλά πιο ευρωπαϊκές και κεντροδεξιές θέσεις, φουντώνουν όλο και περισσότερο.

Ο Χρήστος Ζώης δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει σπίτι του εν αντιθέσει με τον Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος «ονειρεύεται» μία ενωμένη κεντροδεξιά, βάζει στη συζήτηση τον Κώστα Καραμανλή και υποστηρίζει ότι πλέον επιστρέφει στη δικηγορία. Επιμένει πάντως ότι όσοι αποχωρήσουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και αργά ή γρήγορα θα κινηθούν για το σχηματισμό νέου κόμματος.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος επέστρεψε χθες το απόγευμα από αποστολή του κοινοβουλίου στο Παρίσι και αναμένεται να πάει σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να ακούσει τα όσα έχει να πει ο κ. Καμμένος – και για το επίμαχο non paper – στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για τα όσα του έχει καταλογίσει ο ίδιος και άλλα στελέχη περί της απουσίας ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας χθες το απόγευμα στον ΣΚΑΪ επέμεινε στους χαμηλούς τόνους απέναντι στα στελέχη που ακόμη δεν έχουν κάνει καμία κίνηση προς αποχώρηση, ωστόσο για τους υπόλοιπους (Ζώης, Σταμάτης, Γιαννάκης) είπε ευθέως ότι απώτερο στόχο έχουν να επιστρέψουν στη ΝΔ και στον «σουλτάνο», όπως τον χαρακτήρισε, Αντώνη Σαμαρά.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσει όπως όλα δείχνουν και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος για προσωπικούς λόγους είχε μείνει εκτός «κάδρου» όλες τις προηγούμενες ημέρες. Χθες πάντως ο κ. Κουίκ εθεάθη μαζί με τον Πάνο Καμμένο στη βουλή, ενώ αργά το βράδυ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με επίσημη ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν την περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στη Νότια Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr θα εμφανιστεί ενωτικός αποφεύγοντας τη ρήξη με όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει επίσημη κίνηση αποχώρησης από το κόμμα, ωστόσο, σε περίπτωση που βρεθεί μπροστά στα δύσκολα με νέες αποχωρήσεις έχει ήδη αποφασίσει τη γραμμή που θα ακολουθήσει: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν κινηματικά και όσοι αποχώρησαν είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί και πρώην βουλευτές του Σαμαρά».

Αυτή η συλλογιστική επικρατεί στο επιτελείο του και ήδη έχει αρχίσει να «χτίζεται» από πιστά στελέχη του (Μελάς, Μαριάς) σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους, παράλληλα με την προσδοκία ότι στο συνέδριο θα ανακοινωθούν αποφάσεις που θα φέρνουν το κόμμα πιο κοντά στη βάση και στους απλούς πολίτες που συνυπέγραψαν την ιδρυτική του διακήρυξη μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου, όπως έγινε και στην περίπτωση της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ