Μανώλης:Το non paper… πέταξε!

Μανώλης:Το non paper… πέταξε!

“Το non paper πήγε μόνο του. Πέταξε από το γραφείο του Καμμένου και πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…”, δήλωσε, απαντώντας στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Γιάννης Μανώλης.

Μιλώντας στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου  ο κ. Μανώλης είπε συγκεκριμένα:

“Δεν μπορεί να υπάρξει κόμμα, αν δεν υπάρχει εσωτερικός διάλογος… Δεν μπορεί να μας εμπιστεύεται ο κόσμος και εμείς αυτόν τον αντιμνημονιακό αγώνα να τον γελοιοποιούμε. Διότι ο κόσμος δεν μας ψήφισε για να λέμε όχι στο μνημόνιο μόνο. Δεν μπορεί να μας ψήφισε ο κόσμος για να του πούμε εμείς ότι θα τον πάμε στο δολάριο. Το δολάριο σημαίνει έξω από την Ευρώπη, έξω από το ευρώ… Μετά, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, από που προέκυψε, καθίσαμε κάτω να συζητήσουμε αν θα πρέπει να συνεργαστούμε σαν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ; …Γιατί να σε ψηφίσουν εσένα για να στηρίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ; Για να πάρεις ένα υπουργείο; Κάτι που το έκανες και στις πρώτες εκλογές και γι’ αυτό έχασες τη δύναμη που έχασες, με το non paper το περιβόητο. Ενώ την παραμονή έλεγες ότι “θα πεθάνω”, “ούτε πεθαμένος δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά και Βενιζέλο” και την άλλη μέρα πας και αν γίνεις υπουργός Άμυνας, μπαίνεις σε μια κυβέρνηση…”.

Ερωτηθείς, αν το κόμμα είναι του Καμμένου ή Κίνημα, γιατί ως Κίνημα το παρουσίαζαν προεκλογικά, ο Γιάννης Μανώλης, απάντησε: “Εγώ δεν θεωρώ ότι το κόμμα είναι του Καμμένου, ο Καμμένος θεωρεί καταρχήν ότι είναι δικό του και το χειρότερο δεν είναι ότι το θεωρεί, ότι δεν υπάρχει κόμμα. Γιατί όταν λέει σε Βουλευτές και σε στελέχη και σε εμένα, φεύγει δύο μήνες διακοπές το καλοκαίρι και του λέμε, έλα εδώ, τί κάνουμε, εμείς εδώ όλο το καλοκαίρι προσπαθούμε να φτιάξουμε κόμμα, η απάντηση ξέρετε ποιά είναι; Και αν θέλει ας το διαψεύσει. Πρέπει να μείνουμε σε χαμηλά ποσοστά, μην μας δώσουν την καυτή πατάτα, γιατί κινδυνεύουμε να πάρουμε την καυτή πατάτα. Με συγχωρείτε πάρα πολύ, εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να μην πάρω την καυτή πατάτα, αν μου την δώσει ο λαός. Δηλαδή αν είναι να είμαι παρατηρητής στα δύσκολα και να περιμένω τα εύκολα για να είμαι απλά στη Βουλή βουλευτής ή υπουργός, εγώ δεν το θέλω…”.

Κληθείς να απαντήσει σε όσους κατηγορούν αυτόν και τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες, ότι πράττουν βάσει οργανωμένου σχεδίο που εξυπηρετεί τη Ν.Δ., ο κ. Μανώλης, αποκάλυψε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λέγοντας: “Εμείς φύγαμε, θα μπορούσαμε να είμαστε υπουργοί στη Νέα Δημοκρατία και φύγαμε, κάνοντας το βήμα για να τα έχουμε καλά με την συνείδησή μας. Μας θεωρείτε τόσο ηλίθιους να γυρίσουμε πού, τώρα που φεύγουν όλοι από τη Νέα Δημοκρατία; Έφθασε να πει ότι είμαι έμμισθος υπάλληλος του κόμματος. Εντάξει, θα κληθεί να το αποδείξει σύντομα. Εγώ δεν έχω πάει ποτέ στη Δικαιοσύνη, αλλά σ’ αυτή τη στιγμή θα πάω”.

Τέλος, εις απάντηση των δηλώσεων Καμμένου για το non paper, δήλωσε: “Το non paper πήγε μόνο του. Πέταξε από το γραφείο του Καμμένου και πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σήμερα το πρωί τον άκουσα να παραδέχεται για πρώτη φορά, ότι πράγματι το έφτιαξαν συνεργάτες του, τότε συνεργάτες του. Δεν ήταν δικοί μου συνεργάτες, δικοί του ήταν. Και μάλιστα το έχουν αναρτήση στην ιστοσελίδα του, γιατί μετά από λίγο χάλασαν τις σχέσεις τους μαζί του, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει με τον Καμμένο, με τον χαρακτήρα του, ήταν οι στενοί του συνεργάτες… Το έδωσε αυτός. Ποιός το έδωσε; Εγώ από την αρχή πίστεψα ότι το έδωσε αυτός, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του. Και την άλλη μέρα που προσπαθούσε να δικαιολογηθεί, φαίνεται ο άλλος όταν την έχει κάνει την λαδιά και προσπαθεί να το δικαιολογήσει. Το κατάλαβα και δεν ήθελα να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τις δεύτερες. Αλλά όμως πρόσφατα, όταν μίλησα με τον συντάκτη, μου λέει ναι, εγώ το έγραψα στο κομπιούτερ μου, με εντολή του Καμμένου… Τί να κάνουμε; Συνεργάτες του είναι, ας τα βάλει με τους συνεργάτες του…”.

 

Πηγή:e-volos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ