Στα “μαχαίρια” Βαξεβάνης-Μουρούτης

Στα “μαχαίρια” Βαξεβάνης-Μουρούτης

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Μετά την οργισμένη απάντηση του Γιώργου Μουρούτη μέσω Facebook στο δημοσίευμα στο κουτί της πανδώρας με τίτλο:”Ο Σαμαράς έχει ακόμα τα λεφτά του στο εξωτερικό”, ήταν η σειρά του Κώστα Βαξεβάνη να απαντήσει με νέο άρθρο που τιτλοφορείται “Ο Μουρούτης και η Αλίκη στο Ναυτικό”.

 

Το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη

 

Ο Γιώργος Μουρούτης είναι ένας άγνωστος σύμβουλος του Σαμαρά. Έγινε γνωστός βριζόμενος με χρήστες των social media.Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να εκθέτει τον Σαμαρά. Αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου ως Πολεμικό Ναυτικό και τον εαυτό του ως Αλίκη στο Ναυτικό. Δεν παύει να δείχνει τον έρωτά του προς τον Αντώνη Παπαμιχαήλ Σαμαρά, είτε καθυβρίζοντας όποιον εκφράσει άλλη άποψη γι αυτόν, είτε (στο εσωτερικό του Μεγάρου) προσπαθώντας να δείξει πόσο καλύτερος σύμβουλος είναι από τους άλλους συμβούλους.

Οι τοποθετήσεις του στο τουίτερ είναι παροιμιώδεις και όποιος δεν έχει τι να κάνει μπορεί κάλλιστα να περάσει λίγο ευχάριστο χρόνο προκαλώντας τον στο προσωπικό του account (@gmourout).

Τον δικό του ελεύθερο χρόνο (έχει πολύ) τον καταναλώνει οργανώνοντας επιθέσεις στα θερινά ανάκτορα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, τα οποία αντιλαμβάνεται ως άντρο της αριστερής ακολασίας και όχι δημοσιογραφικής λειτουργίας. Οι παρεμβάσεις του έχουν προκαλέσει μήνες τώρα δυσπραγία στην ΕΡΤ και έχουν φέρει εκτός ορίων το σύνολο σχεδόν των πολιτικών στελεχών της ΝΔ που ασχολούνται με τον χώρο.

Αλλά είναι θέμα του ίδιου του Σαμαρά, ποιους ανθρώπους θα βρει για να τον καταστρέψουν και με ποιόν τρόπο. Είναι δικό του πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα για τον θεσμικό ρόλο του δημοσιογράφου, να αναλαμβάνουν τέτοιοι άνθρωποι την ευθύνη για την ενημέρωση και την επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πέρυσι λοιπόν, μετά την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, ρώτησα τον Μουρούτη για δύο «λεπτά» σημεία του πόθεν έσχες Σαμαρά. Το ένα ήταν ότι ο Σαμαράς εμφανιζόταν μεσούσης της κρίσης και της φημολογίας για έλληνες που έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, να έχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περίπου 280.000 ευρώ στο Βέλγιο. Ο Μουρούτης απάντησε πως ήταν ένας λογαριασμός ο ποίος είχε ανοιχθεί όταν ο Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής και τα χρήματα έμειναν εκεί.

Το δεύτερο αφορούσε μια πώληση διαμερίσματος στην ακριβότερη περιοχή της Αθήνας, προς μόλις 500 ευρώ το τετραγωνικό. Ο Μουρούτης απάντησε πως επρόκειτο για οικογενειακή αγοραπωλησία. Οι απαντήσεις του δημοσιεύτηκαν.

Λίγο πριν τις εκλογές, το HOT DOC δημοσίευσε δύο σκάνδαλα που αφορούσαν τον Σαμαρά ενώ ήταν υπουργός πολιτισμού. Το ένα ήταν ο αποχαρακτηρισμός από έναν αρχαιολογικό χώρο 20.000 στρεμμάτων, μερικών στρεμμάτων μόνο, που ανήκαν σε υποψήφιό του και στενό του φίλο. Το δεύτερο ήταν η παραχώρηση ενός νεοκλασικού στην Πλάκα, σε μη κυβερνητική οργάνωση του επίσης φίλου του Φλογαίτη. Οι δραστηριότητες της ΜΚΟ Φλογαίτη είναι υπό νομικό έλεγχο.

Και στα δύο θέματα ο Μουρούτης δεν απάντησε. Απλώς με έβριζε δημοσίως,παρότι για όσα έγραφα υπήρχαν ως αποδεικτικά τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Αργότερα μου «υποσχόταν» διωγμό από την ΕΡΤ και άλλα πολλά.

Με την δημοσίευση του νέου πόθεν έσχες, ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει και πάλι για το 2011, καταθέσεις 240.000 ευρώ περίπου στην Βελγική Τράπεζα. Έτσι στο site θέσαμε το ερώτημα αν ο Σαμαράς έχει ακόμη καταθέσεις στο εξωτερικό, ενώ καλεί τους άλλους να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους.

Η απάντηση του Μουρούτη ήταν αστραπιαία. Έγραψε ένα κείμενο στο οποίο με αποκαλεί ψεύτη, κακό δημοσιογράφο που συκοφαντώ τον Σαμαρά γιατί από το 2012 έχει φέρει πίσω τα λεφτά του. Δεν αμφισβητώ το γεγονός πως το 2012 μπορεί να έγινε περισσότερο πατριώτης από τα προηγούμενα χρόνια επαναπατρίζοντας τις καταθέσεις του. Άλλωστε πήγαινε για εκλογές και μάλλον δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Απαιτώ όμως από αυτούς που εκπροσωπούν τον Σαμαρά και έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν πολιτικά και δημοσιογραφικά τα πράγματα, να καταλάβουν πως η ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους δεν γίνεται κατ επιλογήν. Και δεν είναι πόλεμος. Ακόμη και αν τον αντιλαμβάνονται ως πόλεμο, τους θυμίζω πως «η Αλίκη στο Ναυτικό» ήταν απλώς μια ταινία.

ΥΓ. Επί τη ευκαιρία να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό αν ο σύμβουλός του συναντιέται με τη δική του σύμφωνη γνώμη με επίορκους υπόδικους πράκτορες της ΕΥΠ από τους οποίους παραλαμβάνει «πλαστά έγγραφα»;

 

Η απάντηση του Γιώργου Μουρούτη

 

Μέσω Facebook απάντησε και αυτή τη φορά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, λέγοντας στον Κώστα Βαξεβάνη “καληνύχτα”.

 

“ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ “κύριε” ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Ο δημόσιος κατήφορος του εν λόγω “κυρίου” δεν έχει όρια. Του απάντησα ότι το να με καθυβρίζει αποτελεί τίτλο τιμής για μένα. Το να ζητά την αποπομπή μου, με χαλυβδώνει.

Προσωπικά αντέχω, δεν πτοούμαι από τις ύβρ

εις και τις απειλές οποιουδήποτε, όση πολιτική κάλυψη και αν έχει, όσο και αν η κοιμωμένη ΕΣΗΕΑ, ανέχεται τέτοιο διασυρμό του (άλλοτε) δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Ως νέος επιθεωρητής “κλουζώ” ο εν λόγω “κύριος” ανακαλύπτει σκάνδαλα συνωμοσίες, υπονοεί “παρακρατικές” ίντριγκες…Προφανώς από αυτά ξέρει καλά.

Καθημερινά, από την ασφάλεια του παχυλού συμβολαίου που απολαμβάνει από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στοχοποιεί, λοιδορεί και διασύρει πρόσωπα και θεσμούς. Ίσως να είχε μάθει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και οι ύβρεις του να μένουν αναπάντητες. Μπορεί να υπολόγιζε στην κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, που την είχε πάντοτε απλόχερα.

Όμως τα ψέμματα τελείωσαν.

Η λάσπη πλέον θα επιστρέφεται σε όποιον την εκτοξεύει.

Και εξηγούμαι: Μιλά και πάλι για σκάνδαλα του Πρωθυπουργού, ενώ γνωρίζει την αλήθεια, που και ο ίδιος ακόμα την έχει γράψει. Λέει ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό, ενώ γνωρίζει ότι η μισθοδοσία όλων των Ευρωβουλευτών (ακόμα και των αγαπημένων του του ΣΥΡΙΖΑ) κατατίθενται σε Βελγική τράπεζα του Ευρωκοινοβουλίου.

Γνωρίζει ότι όταν όλοι οι σύντροφοί του έβγαζαν τα λεφτά τους έξω, ο Πρωθυπουργός έφερνε μέσα την μισθοδοσία του Ευρωκοινοβουλίου, για να σηματοδοτήσει τη στήριξή του στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα. Και όμως, επιμένει να λασπώνει. Γνωρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδερφός του Αλέξανδρος κληρονόμησαν από τους γονείς τους δύο σπίτια στην οδό Μουρούζη, τα οποίο αντάλλαξαν μεταξύ τους, πληρώνοντας ο ένας στον άλλο τη διαφορά, όπως και τους αναλογούντες φόρους. Όμως αυτός συνεχίζει να λασπώνει, αναφέροντας για “αγοροπωλησίες του Πρωθυπουργού με αντικειμενική αξία 500 Ευρώ”.

Γνωρίζει ότι οι ασυναρτησίες του περί δήθεν σκάνδαλα αποχαρακτηρισμών είναι απλώς ασυναρτησίες. Και επιμένει να τις επαναλαμβάνει. Άλλωστε στη “σχολή Κλουζώ” ισχύει το ρητό “ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει”

Μέσα σε όλη τη σύγχυση που έχει, αφήνει υπονοούμενα ότι δήθεν συναντιέμαι με παρακρατικούς και άλλους ποινικούς. Αυτά του τα επιστρέφω, άλλωστε φαίνεται γνωρίζει καλά τέτοια υποκείμενα, για να τα επικαλείται.

Για ένα μόνο θλίβομαι. Για τον κατήφορο των θεσμικών εκπροσώπων της δημοσιογραφίας. Κάποτε αποτελούσε λειτούργημα. Για κάποιους ρομαντικούς ίσως ακόμα είναι. Όμως σήμερα είναι διασυρμός.

Διότι κε Τρίμμη της ΕΣΗΕΑ, καλές είναι οι πορείες και οι απεργίες για την διασφάλιση των προνομίων σας, αλλά καλό θα ήταν να βάζατε ένα φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές, αναπόδεικτες κατηγορίες, και εξωφρενικές ύβρεις που εκτοξεύουν τα μέλη σας.

Άλλωστε καλό σε εσάς και στον κλάδο σας θα έκανε…”

Η απάντηση του Μουρούτη στον Βαξεβάνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ