Το ΚΚΕ για τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Το ΚΚΕ για τις αυξήσεις της ΔΕΗ

 

 

«Οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα που προετοιμάζει η ΔΕΗ καθώς και η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι αποτελούν μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, που ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να αρκεστεί στην αγανάκτηση, αλλά πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα και αποφασιστικά με πάλη για τη ματαίωσή τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τις ιδιωτικοποιήσεις, με τον ισχυρισμό της ελάφρυνσης του λαού από οικονομικά βάρη. Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μοχλούς αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στρώνουν το έδαφος για νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η μαζική οργανωμένη απειθαρχία και στα χαράτσια αποτελεί ισχυρό μέσο πίεσης και πρέπει να συνδυάζεται με τον οργανωμένο αγώνα να πάρει ο λαός στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, και στον τομέα της ενέργειας. Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων σε συνδυασμό με την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι η μοναδική απάντηση στο σημερινό δρόμο της καπιταλιστικής κερδοφορίας».  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ