Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Εντείνει το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιείται μεγάλη σύσκεψη για το θέμα στην Ιπποκράτους, ενώ αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, με αυστηροποίησή του σε κρούσματα βίας και αντισυνταγματικές-αντιδημοκρατικές τοποθετήσεις εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και υλοποίηση του Ποινικού Κώδικα και για τους βουλευτές.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους δεν νοείται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να αρνείται το ολοκαύτωμα, να χαιρετίζει την 21η Απριλίου, να ασκεί παραπολιτική και εθνικά επιζήμια εξωτερική πολιτική σε ευαίσθητους τομείς όπως συμβαίνει στην Θράκη, δημιουργώντας μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους για τη χώρα ή να υποκαθιστά τους μηχανισμούς ασφαλείας της συντεταγμένης πολιτείας.

 

Ειδικά για τις σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα αξιοποιηθούν και οι πρόσφατες προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών. Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, θα συμμετάσχει -μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ- στη σιωπηλή διαμαρτυρία που διοργανώνεται το Σάββατο από τη Βουλή στην Ακρόπολη.

Η αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή είναι σαφές πως βοηθάει το ΠΑΣΟΚ να κρατάει κάποια πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του, ενώ συμμετέχει σε μια κυβέρνηση άδικης και πιθανότατα ατελέσφορης λιτότητας.

Το απόγευμα σήμερα, τέλος, πραγματοποιείται διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομίας για το φορολογικό, όπου δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ