Σχέδιο Σούρλα για τον ρατσισμό

Σχέδιο Σούρλα για τον ρατσισμό

Την εφαρμογή σχεδίου άμεσης δράσης, τεσσάρων σημείων, για την προάσπιση των δικαιωμάτων «της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας αλλοδαπών και προσφύγων», εξήγγειλε ο Γιώργος Σούρλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισήμανε συγκεκριμένα ότι το «πρώτο σημαντικό βήμα είναι ο ορισμός Εισαγγελέα για την εποπτεία των υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας.»

«Το δεύτερο βήμα είναι σύνταξη νομοθετικών ρυθμίσεων για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τρίτο είναι η δυνατότητα ενημέρωσης και επικοινωνίας των αλλοδαπών με Ελληνικές αρχές με φυλλάδια και τηλεφωνικές γραμμές», υπογράμμισε ο κ. Σούρλας.

Επίσης, θα συσταθεί ένα ενιαίο «Κρατικό Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», ενώ θα δημιουργηθεί μια ενιαία βάση δεδομένων με σκοπό την ενημέρωση των Διεθνών Οργανισμών και την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει, ότι «πρέπει να αντιληφθούν οι αυτουργοί των ρατσιστικών επιθέσεων και όσοι τους υποστηρίζουν, ότι διαπράττουν εθνικό έγκλημα με τις απάνθρωπες και άνανδρες επιθέσεις τους σε ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Σούρλας, υπογραμμίζει, ότι οι αυτουργοί των επιθέσεων αυτών «δεν υπερασπίζονται τα δίκαια των Ελλήνων, δεν υπηρετούν την Πατρίδα όπως διατείνονται ούτε τα θρησκευτικά τους χριστιανικά καθήκοντα επιτελούν» και προσθέτει ότι «αυτό που κάνουν είναι να ικανοποιούν τα βίαια ένστικτά τους που δεν μπορούν να χειραγωγήσουν και οι καθοδηγητές τους να εμπορεύονται τον πατριωτισμό και τα θρησκευτικά αισθήματα των Ελλήνων ανάγοντας σε ιδεολογία το ρατσισμό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ