ΣΥΡΙΖΑ: Δήμαρχος-μάνατζερ ο Μπουτάρης

ΣΥΡΙΖΑ: Δήμαρχος-μάνατζερ ο Μπουτάρης

Δήμαρχο – μάνατζερ αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την ανακοίνωση δημιουργίας μονάδας καύσης δυναμικότητας 500000 τον/έτος που θα αφορά αποκλειστικά τα απορρίμματα του δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής επένδυσης 150 εκατομμυρίων ευρώ με ΣΔΙΤ, στο περιθώριο του συμποσίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνολική ποσότητα των απορριμμάτων που θα πρέπει να καούν τα επόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένων των 800.000 τον/έτος των 2 μονάδων στη Μαυροράχη και στον Άγιο Αντώνιο που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, θα φθάνει τους 1.300.000 τον/έτος.

«Ο κ. Μπουτάρης και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, υλοποιούν απροσχημάτιστα και απροκάλυπτα πλέον τις επιταγές του Φούχτελ, προωθώντας τα συμφέροντα του λόμπυ της καύσης  σε βάρος του περιβάλλοντος και με οικονομική επιβάρυνση των δημοτών-πολιτών μέσω των δημοτικών τελών και της επιδότησης της ηλεκτροπαραγωγής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι θα αντιταχθεί στα ολέθρια σχέδιά τους, προτάσσοντας την στρατηγική του, με την πρόληψη-μείωση δημιουργίας αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή με 4 κάδους, την κομποστοποίηση, με απλές αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους, χαμηλής όχλησης, εντάσεως εργασίας με ουσιαστική άμεση συμμετοχή και όφελος (πληρώνω όσο πετάω) του πολίτη και των δήμων.

Πηγή: Seleo.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ