Το ΚΚΕ διαψεύδει τον Στρατούλη

Το ΚΚΕ διαψεύδει τον Στρατούλη

 

Το ΚΚΕ διαψεύδει με ανακοίνωσή του ότι συμφώνησε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφορά στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με υπαλλήλους του ΙΚΑ, που διορίστηκαν και οδηγούνται σε απόλυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε ότι «οι εισηγητές Βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, συμφώνησαν με την τροπολογία και τη δίκαιη λύση που αυτή προβλέπει, ο Υπουργός δεν την έκανε αποδεκτή, δηλώνοντας ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκηση βρίσκονται σε συνεργασία για την επίλυση του θέματος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, κάνει λόγο για «απαράδεκτη λαθροχειρία και διαστρέβλωση των θέσεών του».

«Με το από 5-12-2012 Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη επιχειρείται μια απαράδεκτη λαθροχειρία και διαστρεβλώνεται η θέση του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα στο πιο πάνω Δελτίο Τύπου υποστηρίζεται ότι τάχα το ΚΚΕ συμφώνησε με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία αφορούσε την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τους υπαλλήλους που πέτυχαν στην προκήρυξη 9Κ/2008 και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΙΚΑ και οδηγούνται σε απόλυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου», αναφέρει σε ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ.

Επισημαίνει επίσης ότι «στην τροπολογία αυτή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι “οι επιτυχόντες δύνανται να τοποθετηθούν και σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και των ΚΕΠΑ, βάσει των διατάξεων του Ν. 4093/2012 περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων”».

«Το ΚΚΕ καταψήφισε συνολικά τόσο το Ν.4093/2012 (Μνημόνιο 3) όσο και ειδικότερα τις διατάξεις του περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΚΟ του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει το ΚΚΕ ότι «κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας κατά τη συνεδρίαση της 5-12-2012 στην Ολομέλεια της Βουλής, η αγορήτρια του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου δεν υποστήριξε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά ζήτησε άμεσα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι από το ΙΚΑ, αναφέροντας επί λέξει τα πιο κάτω: «Σε ό,τι αφορά τους επιτυχόντες και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, που είναι υπό απόλυση, προσλήφθηκαν με διαγωνισμό και μερικοί παραιτήθηκαν και από τις δουλειές που είχαν. Χρειάζονται στο ΙΚΑ. Δεν πρέπει να απολυθούν. Είναι σκάνδαλο, είναι πρόκληση και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ