“Ξεμπλοκάρει” η διαθεσιμότητα

“Ξεμπλοκάρει” η διαθεσιμότητα

   

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προς δημοσίευση βρίσκεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, καθώς υπεγράφη και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (με ΦΕΚ Α237) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεπερνά τα εμπόδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Διοικητικού Κλάδου και με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου).

 

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στο Δημόσιο, όπως υποστηρίζουν, δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

 

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

 

Από το υπουργείο έχει επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν απολύονται αλλά μετακινούνται σε υπηρεσίες αιχμής (ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, εκπαίδευση κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αποστείλει στις υπηρεσίες φόρμα προκειμένου να δηλώσουν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ