Βίντεο-Σαμαράς:Δεν υπάρχει φόρος 45%

Βίντεο-Σαμαράς:Δεν υπάρχει φόρος 45%

 

«Είμαι με την μεσαία τάξη και όχι εναντίον της. Δεν ευσταθεί το σενάριο επιβολής φόρου 45%», ανέφερε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

 

Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, απλούστερο φορολογικό σύστημα, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και πάταξη της φοροδιαφυγής με αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν, είναι οι τέσσερις στόχοι που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Θα πάμε σταδιακά γιατί στο μεταξύ θα πρέπει να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000. «Είναι αντίθετο στις αρχές μου, είμαι με τη μεσαία τάξη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε πως όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν με το νέο σύστημα ελάφρυνση. Μάλιστα τόνισε πως στους σχεδιασμούς του είναι να υπάρξει ενίσχυση στις οικογένειες από το πρώτο παιδί, θα υπάρχουν όμως εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε η ενίσχυση να δίνεται σε όσους την έχουν ανάγκη.

 

 

Δείτε το βίντεο από τη NET

 

 

 

 

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μεταρρυθμίσεις που θεωρούνταν άπιαστο όνειρο στη χώρα μας», ενώ επανέλαβε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα μειώσει το ελληνικό χρέος.

«Έχουμε ξεκινήσει και αλλάζουμε πολλά. Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

 

Δείτε το βίντεο από τη NET   

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ