Στρατούλης:Τέλος στις απάνθρωπες πολιτικές

Στρατούλης:Τέλος στις απάνθρωπες πολιτικές

Την αντίδραση του Δημήτρη Στρατούλη προκάλεσε η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στρατούλη:

“Ο κ. Σταϊκούρας με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο απάντησε στην αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση αποσύρει το κράτος από τη συνταγματική υποχρέωσή του να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων των ΟΤΑ και εξαρτά την μισθοδοσία τους από το εάν επαρκούν ή όχι τα χρηματικά διαθέσιμα των συγκεκριμένων Δήμων στους οποίους εργάζονται.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας αντισυνταγματικής πολιτικής, εάν πάρουμε υπόψη ότι η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων έχει μειωθεί δραστικά στα τρία χρόνια του μνημονίου και ότι οι περισσότεροι είναι ήδη ελλειμματικοί, θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους των ΟΤΑ να εργάζονται απλήρωτοι και επομένως στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.

Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές! Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες των εργαζομένων των ΟΤΑ για την εργασία και τους μισθούς τους”.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ