Πρώτος και με διαφορά ο Τσίπρας

Πρώτος και με διαφορά ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται πρώτος στην ψηφοφορία για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι προεδρικοί συγκεντρώνουν ποσοστό που ξεπερνά το 75% και κερδίζουν πάνω από 200 έδρες στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Εσωκομματική αντιπολίτευση το Ρεύμα

Το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επέλεξε με το «καλημέρα» της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο με τη λίστα που κατέβασε επιβάλλει ένα πολυτασικό κόμμα. Η κίνηση της ηγεσίας του Ρεύματος (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης κ.ά.), παρότι είχε αντιρρήσεις και στο εσωτερικό του, αιφνιδίασε την ηγεσία της Κουμουνδούρου και καταδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα της ενοποίησης, αλλά και τις εντάσεις που θα υπάρξουν στην πορεία προς το Συνέδριο, ενόψει δηλαδή της διαμόρφωσης των νέων συσχετισμών.

Η «ελεγχόμενη σύγκρουση», πάντως, που επιχειρήθηκε χθες από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αποτελεί ηχηρή προειδοποίηση προς την ηγεσία ότι το Αριστερό Ρεύμα δεν μπορεί να αγνοείται στις αποφάσεις. Πολύ περισσότερο που επηρεάζει σε σημαντικά θέματα ευρύτερες δυνάμεις, όπως φάνηκε και από την ψηφοφορία για τη διαγραφή του χρέους, για την οποία χρειάστηκε και δεύτερη ψηφοφορία ώστε να απορριφθεί οριακά!

Θέματα, δηλαδή, όπως η «στροφή προς την κυβερνησιμότητα», οι συμμαχίες με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη θα συνεχίσουν να συναντούν ισχυρή αντίσταση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Χαρακτηριστικές, άλλωστε, υπήρξαν οι αντιδράσεις γιατί στη λίστα της νέας ΚΠΕ που ψηφίστηκε, τοποθετήθηκε ως «αριστίνδην» ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος, που η Αριστερά χαρακτήριζε ως τώρα και στο σύνολό της «δοτό». Ο Γ. Ραυτόπουλος, μάλιστα, αποδοκιμάστηκε από τους συνέδρους!

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ