Απαντούν στον Παπανδρέου

Απαντούν στον Παπανδρέου

«Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους» αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», απαντώντας στις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα της κα. Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ.

«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στην σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών πρέπει να απευθυνθούν ο κ. και η κα. Παπανδρέου. Εκτός και αν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες», αναφέρει η εφημερίδα.

Απάντηση στις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου έδωσε και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το οποίο αναφέρει:

«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες. Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας. Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής. Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο… δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ; ».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ