Διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες καυσίμων

Διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες καυσίμων 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Σούρλα είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτου σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η έρευνα που εδώ και πολύ καιρό διεξάγει για το συγκεκριμένο θέμα.  

 

 «Είχαμε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με το  Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σούρλα σχετικά με τις καταγγελίες περί διακίνησης νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τις ακολουθούμενες διαδικασίες προμήθειας αυτών. Ο κ. Σούρλας ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ζητήσαμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών την κατεπείγουσα διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Γεώργιο Σούρλα», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Σούρλα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Σ.Ο.Τ.Α (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες).

Από την πλευρά του ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο, τονίζοντας: «Έστω και μετά από οκτώ χρόνια που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Τακτική και Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις. Δεν πρέπει απλώς να τεθεί τέρμα σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς αλλά και να αναζητηθούν οι υπαίτιοι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα δισεκατομμύρια που έχουν καρπωθεί, χρήματα που θα αρκούσαν να καλύψουν τα ποσά των περικοπών μισθών και συντάξεων, δεδομένου ότι οι απώλειες για την Εθνική Οικονομία από τα νοθευμένα καύσιμα και την παράνομη διακίνησή τους ξεπερνά τα τρία δισ. το χρόνο».

«Θα ήθελα επίσης, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αποφασιστικότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην αποκατάσταση της νομιμότητας ως προς τη διαδικασία προμήθειας των καυσίμων, που μέχρι τώρα γινόταν χωρίς διαγωνισμό και την οργάνωση συστημάτων ελέγχου διακίνησης και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της ποιότητας των καυσίμων.  Τέλος, την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσω πλήρη στοιχεία για την υπόθεση στον Εισαγγελέα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ