Παγώνουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Παγώνουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Τριγμούς στην κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του κ. Αθανασίου η αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγένειας κρίθηκε αναγκαία «εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας», με την οποία όπως είναι γνωστό κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές κάποιες διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει μέσα σε μια εβδομάδα από την γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, νέας νομοθετικής ρύθμισης για την ιθαγένεια.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ είχαν αντιδράσει έντονα όταν είχε διαρρεύσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του κ. Αθανασίου:

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

 

ΑΘΗΝΑ 15-11-2012

 

Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010.

 

Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.

Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Χαράλαμπος Αθανασίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ