Τα “αγκάθια” για το νέο φορολογικό

Τα “αγκάθια” για το νέο φορολογικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας. Πιθανότατα βασικό θέμα συζήτησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η συνάντηση γίνεται πριν από την ευρεία διακομματική σύσκεψη.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι πάντως, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ότι  η κατάργηση των φοροαπαλλαγών είναι ψηφισμένη υποχρέωση εντός μνημονίου για την Ελλάδα, άρα τα πράγματα είναι πιεσμένα. Αφήνουν, ωστόσο, ένα περιθώριο συζήτησης για μερικές στοχευμένες κινήσεις που μπορούν να γίνουν εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ενστάσεις για την κατάργηση του αφορολόγητου στα παιδιά και θα επιμένει σε αυτό το θέμα. Τα υπόλοιπα “αγκάθια” για την Ιπποκράτους είναι η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ , η τήρηση βιβλίων για αγρότες με μικρή περιουσία, η φορολόγηση των αναπήρων, ενώ διατυπώνουν ενστάσεις για ζητήματα περιουσιολογίου. 

Την ίδια στιγμή η  ΔΗΜΑΡ,  διεκδικεί δικαιότερη φορολόγηση και στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν το  σύνθημα ” Περισσότεροι φόροι από όλους για λιγότερους φόρους στον καθένα”.

Προτείνουν την αυτόματη επιστροφή φόρου 250 ευρώ για κάθε παιδί, επιστροφή που πρέπει, λένε, να είναι κλιμακωτή ανάλογα με το εισόδημα κάθε οικογένειας.Ο κ. Κουβέλης έχει επιφορτήσει τους δύο διαπραγματευτές να βρουν την καλύτερη λύση, ενώ αν δεν υπάρξει λύση θα φέρει ο ίδιος το θέμα στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Η ΔΗΜΑΡ διατυπώνει επίσης ενστάσεις και στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος γύρω από το φορολογικό, ο οποίος να διαρκέσει έως και τον Γενάρη.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ