Στη βουλή η συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΝ στην Real News

Στη βουλή η συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΝ στη Real News

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή έκανε ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς με αφορμή την κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ, Κοσμά Χρηστίδη, ο οποίος μέσω της Real News έκανε λόγο για “δυσβάσταχτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις”.

“Περαιτέρω περικοπές θα επηρεάσουν μεσο-μακροπρόθεσμα την επιχειρησιακή μας ικανότητα”, είχε πει χαρακτηριστικά στη Real News.

“Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να απουσιάζει ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και τα στελέχη τους.  Το γεγονός των περικοπών στις αμοιβές δεν σημαίνει ότι τα στελέχη δεν υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση την πατρίδα”, τόνισε απαντώντας στον κ. Παππά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας.

 

“Τα δηλωθέντα αποτελούν καθημερινή ενασχόληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη στο υπουργείο από το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας. Αυτά τα ζητήματα αποτελούν και το κύριο μέλημα του υπουργείου.  Δηλαδή, η λήψη προληπτικών όλων των μέτρων προκειμένου όλες οι περικοπές να μην έχουν μεσο-μακροπρόθεσμα, όπως τονίζει ο αρχηγός του Ναυτικού, δυσμενείς επιχειρησιακές επιπτώσεις. Δεν μιλάει για σημερινές επιπτώσεις, να μην γίνονται παρερμηνείες”, επεσήμανε ο κ. Καράμπελας, προσθέτοντας: 

“Αυτές τις επιπτώσεις προσπαθούμε να τις αποτρέψουμε και μέχρι σήμερα το κάνουμε επιτυχώς. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα επί τακτικού, οικονομικού και τεχνικού επιπέδου για να διατηρήσουμε την απαραίτητη ετοιμότητα των δυνάμεών μας”.

 

 

Διαβάστε εδώ

Η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ