Προβληματισμός για το φορολογικό στο Μαξίμου

Προβληματισμός για το φορολογικό στο Μαξίμου

 

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ισχυρές ενστάσεις που εκφράζουν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι για ορισμένες πτυχές του φορολογικού και ιδιαίτερα για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  MEGA, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα καταργήσει όλες τις φοροαπαλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και τις φοροαπαλλαγές που προκύπτουν λόγω των παιδιών.

Όμως με τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργούνται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού. Η εικόνα που επικρατεί στο Μαξίμου  είναι ότι η φοροαπαλλαγή που καταργείται δεν μπορεί να σταθμιστεί από το ένα επίδομα, παρά μόνο για οικογένειες που το εισόδημά τους υπερβαίνει το όφελος που είχαν από την φοροαπαλλαγή.

Η μεσαία τάξη, χάνει περισσότερο από την κατάργηση του αφορολόγητου και στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η εικόνα που δίνεται πια στην κοινωνία είναι ότι όποιος έχει ένα παιδί αντιμετωπίζεται ευμενέστερα από εκείνον που έχει τρία παιδιά. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ