Σταμάτης:Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το ρήγμα στην κυβέρνηση

Σταμάτης:Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το ρήγμα στην κυβέρνηση

“Η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε για την απόφαση του Eurogroup. Διότι πατά στα πόδια της. Με την απόφαση, απλώς εξασφαλίσαμε ότι θα ζήσουμε ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια με αξιοπρεπή δουλειά να επιβιώσουμε και να διαβιώσουμε”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και αξιωματική αντιπολίτευση, αρνήθηκε να συμμετάσχει και να συμπράξει με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία για να πάρει τα χρήματα που έχει ανάγκη η χώρα, έστω και με στάση κριτικής.

“Είστε νέος πολιτικός κύριε Τσίπρα και εγώ περίμενα από εσάς να εισφέρετε το καινούργιο. Ξέρετε καλά ότι αν δεν πετύχουν οι διαρθρωτικές αλλαγές η μόνη οδός είναι οι παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά. Αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε τώρα. Δεν γίνεται να εμποδίζετε κάθε αναπτυξιακή διαδικασία και να απειλείτε τους επενδυτές ότι μπορεί να τους διώξουμε κιόλας κάποια στιγμή”, επεσήμανε απευθυνόμενος στον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής ο κ. Σταμάτης είπε ότι βάλλει κατά της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και αυτό είναι μείζον ιδεολογικό- πολιτικό ζήτημα. Ανέφερε  ακόμη ότι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ρήγμα στην κυβέρνηση και να “πέσει” η κυβέρνηση. Επισήμανε επίσης ότι αυτή την ώρα εκκρεμούν στα άλλα κοινοβούλια οι αποφάσεις για τον δανεισμό της Ελλάδας και αναρωτήθηκε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν πηγαίναμε σήμερα σε ιδεολογικό- πολιτικό διαχωρισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει ίσως και σε διχασμό. «Ο λαός θα μάθει την αλήθεια. Αλλά την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ