Βίντεο-“Ναι” του ΚΚΕ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο-“Ναι” του ΚΚΕ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Θετική ψήφο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο θα δώσει το ΚΚΕ, όπως είπε από το βήμα της βουλής η Αλέκα Παπαρήγα.

“Θα ψηφίσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξής λόγο : υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, πχ το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων”, είπε η γγ του ΚΚΕ , εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Να πω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής”, ανέφερε.

“Καλύτερα να κάνουμε μια ημερίδα παρά εξεταστική για το πώς ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι ποινικό θέμα αυτό;  Τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλει ο δρόμος, με όρους ρήξης

και ανατροπής.  Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη βουλή”, τόνισε η κυρία Παπαρήγα.

 

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ