«Όχι» από Βάσω και Άννα

«Όχι» από Βάσω και Άννα

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Τα πρώτα «όχι» εισπράττει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από κορυφαία στελέχη για τη συμμετοχή τους στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, η οποία συνεδριάζει μεθαύριο Σάββατο και στην οποία αναμένεται έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών, εφόσον βεβαίως τους δοθεί ο λόγος.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, για παράδειγμα, φέρεται να πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή και πολιτική έχει τελειώσει, ενώ αρνητικά στην πρόσκληση φέρεται να απαντά και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Άγνωστο, επίσης, είναι τι θα απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στον οποίο θα τηλεφωνήσει να προσκαλέσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, με το πιθανότερο σενάριο να μην αποδεχθεί την πρόσκληση, αφού απουσιάζει από κομματικές εκδηλώσεις, όπως άγνωστο έως αυτή τη στιγμή είναι και το τι θα πράξει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το μεγαλύτερο… πρόβλημα, ωστόσο, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η επιστροφή πρώην κορυφαίων στελεχών, με ισχυρή άποψη, μέσω της ΚΟΕΣ. Ο Δημήτρης Ρέππας, επί παραδείγματι, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιχ. Καρχιμάκης κ.ά., που στην πορεία προς το Συνέδριο δεν θα διστάσουν να καταθέσουν απόψεις τελείως διαφορετικές από αυτές της ηγεσίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πώς θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προχθές από την εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον «Alpha»… προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μείνει ακόμα και… εκτός Βουλής, προκαλώντας οργή στην Ιπποκράτους. Ο δε Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που την επομένη πραγματοποιεί εκδήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αιχμηρός. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν επιτραπούν ομιλίες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr, σημαντικά στελέχη προβληματίζονται ακόμα και να αποχωρήσουν από τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Ο Δημήτρης Καρύδης και ο Αντώνης Λιάρος

Στην Ιπποκράτους, πάντως, επιστρέφει αναλαμβάνοντας ειδικό ρόλο στον τομέα της Επικοινωνίας (στη θέση του Γιάννη Δατσέρη ίσως;) ο Δημήτρης Καρύδης, συνεπικουρούμενος από τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, που ήδη έχει την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ για τα επαρχιακά μέσα.

Ο Δημήτρης Καρύδης υπήρξε υπεύθυνος Τύπου επί προεδρίας Κώστα Σημίτη και με Γραμματέα τον Κώστα Σκανδαλίδη και θεωρείται πως αν αναλάβει πραγματικά την ευθύνη του συγκεκριμένου τομέα, θα προσφέρει αποφασιστικά.

Το μόνο που απομένει προκειμένου να αναλάβει είναι μια συνάντησή του με τον Πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ