Βρούτσης:Είμαστε στο σωστό δρόμο

Βρούτσης:Είμαστε στο σωστό δρόμο

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βήμα – βήμα προσπαθεί να οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με τους κοινωνικούς εταίρους. Είμαστε στο σωστό δρόμο και θα επιμείνουμε σε αυτόν», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της συνέχισης του κοινωνικού διαλόγου, καθώς όπως τόνισε «εκπέμπει μήνυμα ωριμότητας και συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι έχουμε «θετικές οικονομικές εξελίξεις που σίγουρα αντιστρέφουν και την ψυχολογία στην Ελλάδα, αλλά το κυριότερο θα έχουν και θετικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οριστικοποίηση των παραμέτρων των νέων προγραμμάτων για την απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Εθνικού Συμφώνου Δράσης, προτάσεις για τη θεσμική οργάνωση μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ, μέτρα και πρωτοβουλίες για την αποκα­τάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, καθώς και η απλοποίηση της εργατικής νομοθε­σίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ