Σαμαράς:Ο Στουρνάρας τα έδωσε όλα

Σαμαράς:Ο Στουρνάρας τα έδωσε όλα

 

Η ταχεία εφαρμογή της κυβέρνησης αλλά και η επιτυχής έκβαση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που συζητήθηκαν και στη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Real Fm, ο Αντώνης Σαμαράς, έστειλε μηνύματα στους υπουργούς του για τους στόχους της κυβέρνησης, μιλώντας ταυτόχρονα με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Επέδειξε τόλμη, αρετή, ικανότητα, τα έδωσε όλα», φαίνεται να είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας», διευκρινίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε μπετόν αρμέ και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Εκπλήξαμε στο εξωτερικό, να κερδίσουμε και τους Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα έδωσε πολλές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινείται το Υπουργικό Συμβούλιο. Υπογράμμισε την σκληρή εποπτεία των υπουργών στους προϋπολογισμούς και τον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργείων.

«Όποιο υπουργείο παρεκτρέπεται θα προβαίνει αμέσως σε περικοπές», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς την εφαρμογή όσων ψηφίστηκαν χωρίς καμία χαλάρωση και τη βοήθειά τους στις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Τους ζήτησε επίσης να επιδιώξουν την αύξηση του πλεονάσματος, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, το 30% από το επιπλέον πλεόνασμα θα πηγαίνει στον ειδικό λογαριασμό και το 70% θα μένει στα υπουργεία.

Εξέφρασε την αναγκαιότητα να τεθούν από τους υπουργούς ορισμένα χρονοδιαγράμματα και κυρίως να προβούν σε ένα Μνημόνιο κατανόησης με τον Χρήστο Σταϊκούρα, σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε, σύμφωνα με τον Real Fm, ότι «αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στο ζενίθ της αξιοπιστίας της», ενώ τόνισε ότι τον Ιούνιο που πήγε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του Eurogroup, ήταν όλοι εχθροί και τώρα σχεδόν όλοι είναι φίλοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ