Σκεφθείτε πριν... συσκεφθείτε!

Πρώτη καταχώρηση: 29/02/2016 - 07:00

Τελευταία δημοσίευση: 01/03/2016 07:28Το blog μου

Σκεφθείτε πριν... συσκεφθείτε!

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου τις επόµενες ηµέρες, θα µπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει µια σηµαντική και ελπιδοφόρο ευκαιρία επανεκκίνησης της βαλτωµένης σήµερα πολιτικής µας ζωής και διόρθωσης της αδιέξοδης εθνικής µας πορείας. Άλλωστε, υπό το βάρος της όξυνσης του µεταναστευτικού προβλήµατος και µε την εκκρεµότητα της κρίσιµης αξιολόγησης για τους ρυθµούς εφαρµογής του τρίτου µνηµονίου να επιτείνει την αίσθηση της πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας, σχεδόν όλοι παραδέχονται πλέον ότι η εθνική συνεννόηση και συνεργασία είναι ο µόνος δρόµος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι λίγους µόνο µήνες µετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές οι ηγέτες τριών κοµµάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης -η κ. Φώφη Γεννηµατά και οι κ.κ. Θεοδωράκης και Λεβέντης- προτείνουν τον σχηµατισµό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και µε τη συµµετοχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάµεων που υπερψήφισαν το µνηµόνιο τον περασµένο Αύγουστο.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, όµως, σήµερα για τους πολίτες δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει τους επόµενους µήνες, αλλά αν θα γίνουν επιτέλους αυτά που η χώρα χρειάζεται για να προχωρήσει µπροστά. Σηµασία δεν έχει αν στο τιµόνι θα βρίσκεται ο κ. Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός τύπου Παπαδήµου, στο πρόσωπο του οποίου θα συµφωνήσουν τα κόµµατα στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα «οικουµενικά» σενάρια, αλλά να κυβερνηθεί η Ελλάδα µε τρόπο αποτελεσµατικό και υπεύθυνο, ώστε να καταφέρει επιτέλους να βγει από το µνηµόνιο, έστω και τελευταία, έστω και... καταϊδρωµένη. Γιατί, βέβαια, το µόνο σίγουρο είναι ότι η οικονοµία µας δεν αντέχει νέες εκλογές µέσα σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα. Οι κάλπες στήθηκαν ήδη -αν συνυπολογίσει κανείς το δηµοψήφισµα- τρεις φορές µέσα σε έναν χρόνο. Το κόστος µιας τέταρτης εκλογικής αναµέτρησης θα ήταν µεγάλο. Και µε δεδοµένο ότι η πολιτική που καλείται να εφαρµόσει η χώρα µας είναι ήδη συµφωνηµένη µε τους δανειστές και ψηφισµένη από 222 βουλευτές, είναι προφανές ότι το ζητούµενο είναι πλέον κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- η αποτελεσµατικότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα έκλεισε ήδη έναν χρόνο στην εξουσία. Εναν χρόνο στη διάρκεια του οποίου διαπραγµατεύτηκε πολύ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και κυβέρνησε λίγο. Ακόµη και σήµερα δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί να περάσει την αξιολόγηση κυρίως µε πολιτική διαπραγµάτευση και παίρνοντας απλώς τη «βάση» στην καθηµερινή διαχείριση των µεγάλων ανοικτών θεµάτων. ∆εν επιδεικνύει αξιόλογη δράση στην αντιµετώπιση των προβληµάτων της κοινωνίας και των πολιτών. ∆εν επιδιώκει -ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει- υψηλές βαθµολογίες στη διακυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστηµα µοιάζει να έχει προσβληθεί από το «σύνδροµο» Σαµαρά. Οπως ακριβώς συνέβη µε την κυβέρνηση Ν.∆. - ΠΑΣΟΚ µετά τις ευρωεκλογές του 2014, έτσι και σήµερα οι υπουργοί του κ. Τσίπρα µοιάζουν να έχουν κατεβάσει τα µολύβια τους, επηρεασµένοι προφανώς από την περιρρέουσα ατµόσφαιρα πολιτικής αστάθειας και εν αναµονή των εξελίξεων. 

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι -όπως αποκάλυψε χθες η εφηµερίδα «Αγορά»- επτά σηµαντικά κυβερνητικά νοµοσχέδια που είναι έτοιµα παραµένουν «ξεχασµένα» στα συρτάρια των αρµόδιων κυβερνητικών στελεχών, ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη ψηφισθεί ή έστω να έχουν µπει σε διαδικασία δηµόσιας διαβούλευσης. Ανάµεσα σε αυτά είναι ο νέος αναπτυξιακός νόµος και τα νοµοσχέδια για την κοινωνική οικονοµία και επιχειρηµατικότητα, για τις αδήλωτες καταθέσεις, για την επιστηµονική έρευνα, για τον εκσυγχρονισµό των δηµοσίων έργων, για το λαθρεµπόριο καπνού, καθώς και το νέο θεσµικό πλαίσιο για τις δηµόσιες συµβάσεις. Και βέβαια από αυτή την καθυστέρηση τα δηµόσια ταµεία χάνουν εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ, αφού ανάµεσα στα «παγωµένα» νοµοσχέδια είναι και αυτά της οικειοθελούς αποκάλυψης του «µαύρου» χρήµατος ή της καταπολέµησης της λαθρεµπορίας τσιγάρων, από την οποία το κράτος χάνει 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Οσο για τις επιπτώσεις της αργοπορίας στην ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόµου, είναι περιττό να γίνουµε πιο αναλυτικοί... Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν και αναµένουν µε αγωνία...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, λοιπόν, ότι η βασική ανάγκη της χώρας σήµερα είναι να κυβερνηθεί. Η προσφυγική κρίση, από τη µια πλευρά, και η οικονοµική, από την άλλη, µπορούν να αντιµετωπισθούν µόνον αν δράσουµε ενωµένοι, µε ταχύτητα και αποτελεσµατικότητα. Και αυτό προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός συνεκτικού εθνικού σχεδίου, που δεν θα υπονοµεύεται, ούτε θα αµφισβητείται καθηµερινά στο εσωτερικό της χώρας. Το σχέδιο αυτό, στους βασικούς του άξονες, πρέπει να το συναποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Και βέβαια την ευθύνη της εισήγησης, αλλά και των ενωτικών χειρισµών και πρωτοβουλιών, δεν µπορεί παρά να την έχει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας οφείλει να αξιοποιήσει την ιστορική ευκαιρία της σύσκεψης των αρχηγών για το προσφυγικό. Και να διευρύνει την ατζέντα της εθνικής συνεννόησης. Αν µάλιστα χρειαστεί να διευρύνει και την κυβέρνησή του, λειτουργώντας µε ευρύτητα πνεύµατος και βάζοντας το συµφέρον του τόπου πάνω από αυτό του κόµµατός του ή του εαυτού του, ας το πράξει χωρίς δισταγµό. Εχει την κύρια ευθύνη για τις επερχόµενες εξελίξεις. Θα του χρεωθούν. Και βέβαια ανάλογες ευθύνες έχουν και οι ηγέτες των κοµµάτων της αντιπολίτευσης. Ας µελετήσουν όλοι τους την ιστορία των κυβερνήσεων και των πρωθυπουργών της περιόδου των µνηµονίων και ας προβληµατισθούν. Η καρέκλα φαίνεται γλυκιά, αλλά είναι ηλεκτρική. Και όποιος πάσχει από... «πρωθυπουργίτιδα» καταλήγει σύντοµα στο σπίτι του για... ανάρρωση! Αντίθετα, όποιος θυσιάσει την εξουσία του ή τη φιλοδοξία του χάριν της πατρίδας έχει σοβαρές πιθανότητες να µείνει και στο πολιτικό προσκήνιο και στην Ιστορία.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (8)
 • ΑλέξανδροςΠέμπτη 3 Μαρτίου 2016, 16:50
  Διαφωνώ στα εξής σημεία με το άρθρο σου

  1."σχεδόν όλοι παραδέχονται πλέον ότι η εθνική συνεννόηση και συνεργασία είναι ο µόνος δρόµος για την έξοδο της χώρας από την κρίση" --> διαφωνεί για συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΧΑ, δηλαδή διαφωνούν συντριπτικά οι περισσότεροι βουλευτές, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου. Τα 3 κόμματα που αναφέρεις είναι καμμια 50αρια στους 300, πόσοι να ναι?

  2. Επίσης, δεν είναι συμφωνημένη η πολιτική που θα ακολουθήσουμε αγαπητέ Νίκο. Ο στόχος είναι συμφωνημένος. Ο τρόπος, η πολίτικη δηλαδη, είναι δική μας υποχρέωση...

  3.Λες οτι "Η κυβέρνηση Τσιπρα διαπραγματευτηκε πολυ χωρις ιδιαιτερη επιτυχια"
  Καλά έφερε τρίτο μημονιο με 14 δις, εκλεισε τις τραπεζες, μας γεμισε μεταναστες, σε λιγο θα με διωξουν και απο τη σενγκεν και κανεις αυτο το σχολιο? Δηλαδή η αποτυχία ποια είναι? να γίνουμε οθωμανική αυτοκρατορία?

  4. Μιλάς συνέχεια για συνεργασία πολιτικών αρχηγών και σχέδιο αναπτυξης. Ωραία λοιπόν, το σχέδιο ανάπτυξης τι πρόσημο θα έχει? φιλελεύθερο ή αριστερό? θα συμφωνήσει σε ιδιωτικοποιησεις η αριστερα? Εδω ο Σκουρλετης δεν αφηνει να λειτουργησει η καναδικη εταιρια εξορυξης που ειναι νομιμη. Υπάρχει ελπίδα συνεργασίας? που το βλέπεις? ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ακόμη και ο Λεβέντης σε συνέντευξη του ανεφερε οτι απο στην οικουμενικη κυβερνηση θα ψηφιζε μονον σε οτιδηποτε συμφωνουσε (το προηγουμενο ΣΚ το ειπε σε ενα καναλι) Ετσι θελουμε την κυβερνηση συνεργασιας? Ο ενας να κανει τον καλο και να βγαζει τα καστανα απο την φωτια ο αλλος? Να φυγουν πρεπει Νικο .Λυση αλλη δεν υπαρχει. καναμε την πλακα μας στις καλπες. Θα το πληρωσουμε. Οι αλλοι ηταν απαταιωνες αλλα αυτοι ειναι επικινδυνοι. Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. Επισης οταν σχολιαζεις κατι εναντιον το Συριζα μην νιωθεις την αναγκη να ψαχνεις να τα ισοφαρισεις με κατι απο την αλλη μερια. Δεν λειτουργουσες ετσι πριν ...πριν ελεγες οτι κανεις σκληρη κριτικη στην κυβερνηση διοτι ετσι πρεπει να γινεται...Τωρα μας λες συνεχεια την χαρακτηριστικη σου φραση" απο την αλλη μερια ομως"

  Ευχαριστώ
 • ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΜΑΚΗΣΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 23:14
  Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σας. Η προτροπή σας όμως,
  προϋποθέτει ανοικτά αυτιά (τα αυτιά των πολιτικών) που λυπάμαι
  να το πώ, συμπεριφέρονται με μοναδικό γνώμονα το κομματικό τους συμφέρον. Η πατρίδα δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα, νομίζω !
  Αν με ρωτήσετε γιατί έχω αυτή την άποψη, σας .... χαρίζω τις
  άπειρες παρουσίες τους και τα λεγόμενά τους στα ΜΜΕ. Κρίμα !!!
 • Ρόζης ΓεράσιμοςΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 20:22
  Κε Χατζηνικολάου, μια ερώτηση για απόψε με τον Πρωθυπουργό.
  Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ εργάστηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για μια πενταετία κατ ελάχιστον. Έχουν δικαιωθεί μέσω των ασφαλιστικών και της κύριας αγωγής πρωτόδικα, αλλά εκκρεμεί η επιστροφή στην εργασίας τους λόγω αναστολής της απόφασης αυτής λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έως και την τελική απόφαση του εφετείου, που μάλιστα πρόσφατα εκδικάστηκε. Ο κύριος Τσίπρας αμέσως πριν τις εκλογές δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά (υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες της συνάντησης) για την άμεση επαναπρόσληψη των συμβασιούχων βάση της πρωτόδικης απόφασης. Μετά τις εκλογές δεσμεύτηκε ενόψη νόμου Κατρούγκαλου (μεταξύ άλλων) και ο κος Κατρούγκαλος, και ο κος Στρατούλης, αλλά δυστυχώς οι μόνοι που μείνανε απέξω είταν οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ. Πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη, και πάλι ο κος Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε για λύση μέσω ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση, ή με λύση μέσω μονιμοποίησης με κάποιο τρόπο μέσω του παράλληλου προγράμματος (σχετική και η τροπολογία για τους οτα Α-Β βαθμού με παραίτηση των ένδικων μέσων). Δυστυχώς τίποτα δεν έγινε και πάλι, και πλέον η μόνο ενημέρωση από τον κο Πετρόπουλο, είναι "ότι πει το δικαστήριο". Σας γράφω το μήνυμα αυτό, γιατί έχουν μείνει 250 οικογένειες στο δρόμο, και το μόνο που μας έχει μείνει είναι η απόγνωση.
  Με εκτίμηση,
  Ρόζης Γερ.
 • LOYKAS MPISTARAKISΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 19:41
  eeeeeee KOMMATA KAI POLITIKOI
  DIABASTE TOYTO TO ARTHRO TOY NIK X''NIKOLOY GIA NA PATE DIABASMENOI STH POLITIKH SYSKECH METHAYRIO………STOP-
 • ΣτέφανοςΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 17:27
  Συμφωνώ απόλυτα με αυτα που λέτε αλλα ολα εχουν μια βασικη προϋπόθεση οτι το κρατος λειτουργεί σε όλους του τομείς σωστά οποτε μπορεί να διαχειριστεί ενα τοσο σοβαρό θέμα! Οπότε πιστεύω οτι θα δούμε μια απο τα ιδια τα επιτελεία των κομμάτων θα ετοιμάσουν εναν λόγο για την προσέλευση και εναν για την αποχώρηση ενδιαμεσα απλα θα φανε θα πιούνε και απλα θα διαφωνήσουν! Στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα νοιάζονται μονο για τις καρέκλες και για το πως θα βολέψουν τους φίλους τους! Ειναι σαν το ποδόσφαιρο που όλοι φωνάζουν αλλα ουσιαστικά φωνάζουν απλα για να γίνουν χαλιφιδες στη θεση του χαλίφη! Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε κυριαρχεί η ανομία και αδικία τιποτα δεν λειτουργεί σωστα! Οταν λοιπόν απλοί νομοι δεν εφαρμόζονται πως περιμένουμε να λειτουργήσει εστω και κατι σωστα! Ειναι σαν τον κοκ που ολοι φωνάζουμε για την παρανομία αλλα οταν την κάνουμε εμείς λεμε ελα μωρε στην Ελλάδα ζούμε! Οσο λοιπόν θα υπάρχει αυτη η νοοτροπία τοσο πιο χαμηλά θα πηγαίνουμε! Δυστυχώς θλίβομαι αλλα αυτη ειναι η αλήθεια! Είμαστε ενας λαος αναξιόπιστος που οπου μας συμφέρει είμαστε ετσι και οπου δεν μας συμφέρει ειμαστς αλλιως! Οταν λοιπόν ενα κράτος λειτουργεί με ανομία και λαμογιά πως να μπορέσει να διαχειριστεί πιο σοβαρά θέματα! Απλα δεν μπορεί! Έτσι και οι πολιτικοί αυτης της χώρας ειναι αδύνατο να συνεννοηθούν διότι ρο μονο που τους νοιάζει ειναι να βολευτούν να αρπάξουν την καρέκλα και μετά να βγάλουν παρακλάδια στις διάφορες νομοθεσίες ώστε να βολέψουν τους φίλους τους!
 • ΙΑΠΕΤΟΣΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 15:19
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ e-nikoy, ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ HOT-SPOT, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤ.ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΥΛΟΥ, ΠΧ. ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ 28%- (ΜΗΤΡΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ)ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ , ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΠΛΕΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΩΡΥΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟ. ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ****ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
 • ΙΑΠΕΤΟΣΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 15:19
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ VIDEO ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΓΚΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ -SLAVOMACEDONIA- KAI ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕΣΩ ΑΛ-ΖΑΖΙΡΑ#BBC, ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ANAΓΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ.
 • βαγγεληςΔευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, 14:34
  Και πως θα βγουμε απο το μνημονιο εστω και "τελευταοι και καταιδρωμενοι" με πολιτικες δυναμεις που το ασπαζονται? το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη...