BOMB: Ο Κιμούλης ανεβάζει τον «Φάουστ»στο Εθνικό Θέατρο, κρατώντας τον ομώνυμο ρόλο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο σπουδαίος Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει δυναμικά στο Εθνικό Θέατρό μας έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο κορυφαίος θεατράνθρωπος θα…χτυπήσει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού που τον “αγκάλιασε” το 2018 στο “Ψηλά από τη γέφυρα”-η παράσταση γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία με εκείνον να “κεντά”στον ρόλο του Έντι Καρμπόνε- από τον Νοέμβριο του ’20.Ο Κιμούλης “έκλεισε” να σκηνοθετήσει τον συνταρακτικό “Φάουστ”του Γκαίτε, ερμηνεύοντας φυσικά τον ομώνυμο ρόλο. Η κίνηση αυτή του “δαιμόνιου”Λιγνάδη είναι εξαιρετική γερή και ελκυστική και φέρνει τον σημαντικό Κύριο του θεάτρου μας στον χώρο που του αξίζει και του πρέπει.Στην πρώτη κρατική μας σκηνή! Τον καιρό αυτό γίνονται οι ζυμώσεις για τους συντελεστές που θα έχει πλάι του ο Κιμούλης σε αυτό το νέο εξαιρετικά φιλόδοξο “στοίχημά”του που περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Ο Φάουστ ασφυκτιά στο σκοτεινό του σπουδαστήριο. Έμαθε τα πάντα αλλά δεν ξέρει τίποτα. Θέλει να ζήσει την ολοκληρωτική εμπειρία, να γνωρίσει την πραγματική ευτυχία. Ένας σκοτεινός επισκέπτης, ο Μεφιστοφελής, του προσφέρει μια ριψοκίνδυνη λύση.

Ο Φάουστ βάζει μαζί του στοίχημα. Αν ζήσει έστω και μια στιγμή απόλυτης ευτυχίας, τότε χάνει την ψυχή του. Με τον παράξενο συνοδό του, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσμο, όπου οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η κορύφωση της δοκιμασίας του έρχεται όταν ο Φάουστ αναμετράται με την πρόκληση του έρωτα, όπως αυτός εξιδανικεύεται μέσα από την παρουσία της Μαργαρίτας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ