Αποκλειστικές πόζες από την παράσταση «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» της Ρουγγέρη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΠρώτος σου…πρόδωσα πως η χαρισματική Κάρμεν Ρουγγέρη ετοιμάζει για το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»την υποσχόμενη υπερπαραγωγή«Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» και πρώτος τώρα,λίγο πριν από την πρεμιέρα της που θα δοθεί την Κυριακή, σου έχω αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από αυτήν. Δες τις αληθινά εντυπωσιακές πόζες και πάμε να στα πω όλα.Μετά την ζηλευτή Αργοναυτική εκστρατεία, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η εξαίρετη Χριστίνα Κουλουμπή, έχουν έτοιμο για μας ένα ακόμα δυνατό “δώρο”που δεν είναι άλλο από το ανέβασμα του “Θησέα και του Μινώταυρου” που έρχεται να μας κερδίσει!

Τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες παράσταση. Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

  1. Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη.
  2. Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»Κείμενο: Κάρμεν ΡουγγέρηΣκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα ΚουλουμπήΣκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα ΚουλουμπήΚίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι : Ανδρέας ΚουλουμπήςΠροσαρμογή – διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη ΔιαγγελάκηΒοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα ΓεωργάκηΒοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα ΑλαμάνουΥπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.ΠληροφορίεςΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis FoundationTwitter: @MCF_MCacoyannisInstagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCFYoutube: MCacoyannisF

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ