Ο Κραουνάκης μάγεψε το κοινό της Θεσσαλονίκης με… Επίσημο Ένδυμα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Συναρπαστική ήταν η συναυλία του σπουδαίου Σταμάτη Κραουνάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που άκουγε στον τίτλο «…με επίσημο ένδυμα» και τον ήθελε σε ερμηνείες-ψυχής με την συνοδεία της εξαιρετικής Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης!

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μας έκανε ένα ξεχωριστό, ζηλευτό δυνατό δώρο χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αφού η συνύπαρξη επί σκηνής του σημαντικότατου δημιουργού με την εξαιρετική Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου ήταν όντως μαγευτική! Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε μια έξοχη μουσική βραδιά,στην οποία για πρώτη φορά τραγούδια του συγκλονιστικού συνθέτη παρουσιάστηκαν με συμφωνικό ήχο.

Τα «διαμάντια»του Κραουνάκη έγιναν ακόμα πιο αστραφτερά, ακόμα πιο «ακριβά» και το κοινό για πάνω από δύο ώρες αποθέωνε τόσο τον ίδιο στην κατάθεση ψυχής που έκανε στη σκηνή, όσο και στους μουσικούς που «απογείωναν» το έργο του! Ακάματος καλλιτεχνικά ο σημαντικός συνθέτης «κέντησε» σε λατρεμένα κομμάτια του όπως τα «Πάτωμα», «Πόσο σ’ αγαπώ», «Κουπαστή», «Κάστρο», «Καντήλια», «Γερνάω μαμά», «Αυτή η νύχτα μένει», «Δυό παλτά», «Σωτηρία της ψυχής»κλπ. Έξτρα «δωράκι» στους Θεσσαλονικείς που τραγουδούσαν μαζί του, τον χειροκροτούσαν θερμά σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας και τον αποθέωσαν με μπράβο στο φινάλε, έχοντας γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, ήταν η ερμηνεία της «Όμορφης Θεσσαλονίκης» αλλά και το «Γιλεκάκι που φορείς».Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η ώρα που μας συντάραξε τραγουδώντας το «Του έρωτα μέγα κακό» που είχε γράψει για την κατά Βουτσινά «Μήδεια» γράφοντας ιστορία. Τα μπιζαρίσματα έδιναν και έπαιρναν με τον ίδιο να ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του και τον καθένα ξεχωριστά μουσικό της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με το όνομά του, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει! Ξεχωριστό ευχαριστώ είπε στην αληθινά έξοχη αρχιμουσικό Λίζα Ξανθοπούλου που μεγαλούργησε στη βραδιά! Η συναυλία αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και η γνώμη μου είναι πως της αξίζει να …κατηφορίσει και στην Αθήνα και γιατί όχι να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ