• Η Σοφία Σπυράτου ανεβάζει τη «Θεογονία» και το enikos.gr έχει τις πρώτες φωτογραφίες

  11:59 πμ, Τρίτη 24 Σεπ 2019 11:59 πμ, Τρίτη 24 Σεπ 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την χαρά να απολαύσει μια ακόμα δυνατή παράσταση της σημαντικής Σοφίας Σπυράτου! Το θέατρο «Κολοσσαίον» πρόκειται να φιλοξενήσει τη νέα δουλειά της «Θεογονία-η αρχή του κόσμου»που υπογράφεται από εξαίρετους συντελεστές!

  «Στην αρχή ήταν το χάος. Και από το χάος γεννήθηκε ο κόσμος. Και η σκηνή του κόσμου γέμισε χρώματα, χορό, μουσική. Καμιά θεογονία δεν μπορεί να συγκριθεί με την θεογονία των Ελλήνων.Αυτός ο συναρπαστικός μύθος ζωντανεύει σε μια νέα φιλόδοξη υπερπαραγωγή σε κείμενο του πολύτιμου Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία- χορογραφία της χαρισματικής Σοφίας Σπυράτου, που ξέρει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μικρών αλλά και μεγαλύτερων... παιδιών με τις δουλειές-προτάσεις της! Η «Θεογονία» θα ανέβει στις 6 Οκτωβρίου κι εμείς εξασφαλίσαμε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από αυτήν. Πάμε να σου τα πω όλα!

  Μια θεατρική πανδαισία, που θα μείνει αξέχαστη στους θεατές όλων των ηλικιών και ειδικά στα παιδιά, που θα χαρούν την ομορφιά της αρχαίας μυθολογίας, απλά και απροβλημάτιστα.Οι ευφάνταστες «ζωντανές» εικόνες του video art από τον...μαιτρ Νίκο Σούλη και η μοναδική αφήγηση του εξαίρετου Αιμίλιου Χειλάκη, δίνουν την σκυτάλη στα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του ευφάνταστου Μανόλη Παντελιδάκη.

  Η ποιητική αφήγηση, που σέβεται τον μύθο, όπως διδάσκεται στα σχολεία, οι ονειρικές χορευτικές εικόνες, η μουσική πανδαισία, οι απίθανοι ξυλοπόδαροι και ακροβάτες, έρχονται να δημιουργήσουν μια ανεπανάληπτη παράσταση: Το χρυσό αυγό της νύχτας, ο Κρόνος και τα παιδιά του, η Τιτανομαχία, οι δώδεκα θεοί, το χρυσό παλάτι του Ολύμπου, θα ...ζωντανεύουν και ο κόσμος θα γεννηθεί ξανά πολύχρωμος, διασκεδαστικός, φανταστικός, υπέροχος, μαγικός!

  H βραβευμένη Σοφία Σπυράτου μετά τον Ιάσονα, Θησέα και Αριάδνη και Δον Κιχώτη, θα μας ταξιδέψει σε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  ΚΕΙΜΕΝΟ

  Γιώργος Μπλάνας

  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

  Σοφία Σπυράτου

  ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

  Μανόλης Παντελιδάκης

  VIDEO ART

  Νίκος Σούλης

  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

  ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ

  Γιώτης Κιουρτσόγλου

  με την δημιουργική συνεργασία των

  David Lynch, Βαγγέλη Καρίπη & Φώτη Σιώτα

  Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν:

  Άννα Μανούδη, Μελίνα Ατρείδου, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Μάριος Ζαρδαβάς, Ναταλία Μαρτίνη, Αλεξία Παπαδοπούλου, Θοδωρής Ησαϊλίδης, Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Ευγενία Ψωμιάδου, Παναγιώτης Ντόβας

  Εναέριοι ακροβάτες: Daniel Arrando, Ιωάννα Δημητριάδου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα