Η Μαριάννα Τουμασάτου «έκλεισε» στο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η εξαιρετική Μαριάννα Τουμασάτου μπορεί να τρέχει τρελό…μαραθώνιο λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που κρατά στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» κι να ήταν αυτός που την κράτησε μακριά από το σανίδι το τελευταίο διάστημα, έκλεισε όμως να κάνει θέατρο τον χειμώνα κι ας πήρε… πράσινο φως το σίριαλ και για του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες μου η θαυμάσια ηθοποιός θα παίξει στο γερό έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» της Βάσιας Αργέντη που ήδη έχει κερδίσει κοινό και ειδήμονες σκηνοθετημένο από την συγγραφέα. Η Τουμασάτου ενθουσιάστηκε με το κείμενο κι είπε αμέσως το “ναι” στην πρόταση της Αργέντη να κρατήσει τον πρωταγωνιστικό δυνατό ρόλο της μάνας στην νέα παράσταση που θα φιλοξενείται κάθε Δευτέρα-Τρίτη σε θεατρική στέγη,η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα. Τι ωραία που θα γυρίσει στο σανίδι η Τουμασάτου και δη μ’αυτό το έργο που ακουμπά την ψυχή και που …γράφει δική του ιστορία.

Πάμε υπόθεση

Η ηθική τελειότητα μοιάζει να είναι ο οδηγός στη ζωή του ενός ήρωα (Αλέξανδρος), αλλά δυστυχώς η ζωή πολλές φορές μας γεμίζει ψευδαισθήσεις προερχόμενες από το συλλογικό ασυνείδητο που δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε, και σε έναν τέτοιο σκόπελο σκοντάφτει ο Αλέξανδρος. Παράλληλα, οι κεντρικές ηρωίδες μας (Μητέρα της Νούρα και η Νούρα) αποζητούν, όχι το δυτικό όνειρο όπως κάνουν οι μετανάστες, αλλά μία ανθρώπινη ζωή. Μια ζωή δίχως διώξεις, εγκλήματα και πολέμους. Όπως λέει, η Νούρα μας: «μαμά στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο». Αυτόν τον ήλιο αποζητούν. Στο έργο αυτό μας παρουσιάζεται μία διπλή Οδύσσεια: Του δυτικού ανθρώπου που τα έχει «όλα» και στέκεται θύμα αυτής της ιδανικής συνθήκης και των προσφύγων που, η ζωή τους μοιάζει το απόβλητο ενός συστήματος που δεν δείχνει στάλα συμπόνιας.

-ΑΞΙΖΕΙ να σημειώσουμε πως η παράσταση “Νούρα ,ένα πένθιμο μπλουζ” έχει οκτώ υποψηφιότητες στα Κορφιάτικα Βραβεία 2019 και πως η Βάσια Αργέντη έχει τιμηθεί με το βραβείο Προσωπικότητα 2019 για το έργο και την σκηνοθεσία του!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ