Το πρώτο κλικ από την «Μικρή μας πόλη» που ανεβάζει ο Κακλέας στο «Λαμπέτη»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΠΡΩΤΟΣ σου αποκάλυψα πως ο πολυσχιδής Γιάννης Κακλέας θα ανεβάσει στο θερινό “Λαμπέτη”την υπέροχη “Μικρή μας πόλη”του Θόρντον Γουάιλντερ, πρώτος πως τον ρόλο του αφηγητή θα κρατήσει ο Χρήστος Φερεντίνος και πρώτος τώρα που “κλείδωσε”η πρεμιέρα της φιλόδοξης δουλειάς για τις 6 Ιουνίου “ανεβάζω” το… πρώτο κλικ από αυτήν! Δίπλα στον Φερεντίνο ποζάρει το πρωταγωνιστικό ζευγάρι: η ανερχόμενη και ικανότατη Αλεξάνδρα Ταβουλάρη με τον Γιώργο Αμούτζα που στην υποσχόμενη αυτή παράσταση θα κάνει την πρώτη του θεατρική εμφάνιση! Πάμε να στα πω όλα από την αρχή.«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στην ζωή,στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε , όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται.Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας , η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό , τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας , με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη , την θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου , την σύμπραξη ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με την συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ίασμος» δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί , ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του , τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του , στην δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου.

Η “Μικρή μας πόλη”ανεβαίνει σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη,σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα,σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη,κοστούμια Νίκου Χαρλαύτη. Παίζουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Δεγαίτης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιώργος Γιαννούτσος,Αλεξάνδρα Ταβουλάρη,Γιώργος Αμούτζας,Ροζαμαλια Κυρίου.

Στον ρόλο του αφηγητή ο Χρήστος Φερεντίνος.

Συμμετέχουν οι μαθητές και απόφοιτοι της σχολής Ίασμος Τζένη Κάρνου,Σπύρος Κατσιανός,Νίκος Κωνσταντόπουλος, Διονύσης Λάνης,Φώτης Μαντζοράκης, Ήρυα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πασιά,Δανάη Σταματοπούλου,Αναστασία Τζελέπη.

Έναρξη 6 Ιουνίου.Στο θερινό Λαμπέτη για 40 παραστάσεις. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΑΣΜΟΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ