Το enikos.gr στο backstage της φωτογράφησης «Μελάχρας» που ετοιμάζει η Φιλιππίδου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου πρόδωσα πως η πολυσχιδής Σοφία Φιλιππίδου και η εταιρεία Τ3χνη θα παρουσιάσουν αμέσως μετά το Πάσχα στο θέατρο Σταθμός την άγρια φάρσα του Παντελή Χορν «Μελάχρα» και πρώτος βρέθηκα στα backstage της φωτογράφησης της υποσχόμενης αυτής παραγωγής που έγινε στο Σπήλαιο του Πανός στο Πεδίον του Άρεως, το οποίο έγινε ο ιδανικός…σκηνικός χώρος για το σπήλαιο του λήσταρχου Γιάσσαρη. Η Φιλιππίδου καθοδηγούσε τον φωτογράφο και την γερή ομάδα ηθοποιών της κι όπως βλέπεις από την… πρόγευση το αποτέλεσμα είναι ζηλευτό! Πάμε να στα θυμίσω όλα για την φιλόδοξη παραγωγή!

Το έργο «Μελάχρα» γράφτηκε για την σπουδαία Μαρίκα Κοτοπούλη το 1909 και παίχτηκε από τον θίασο της το ίδιο έτος. Αναφέρεται στην μελαχρινή Θεατρίνα και χορεύτρια ενός περιοδεύοντος θιάσου κάπου στα τσιγγανοχώρια στην Ελλάδα και στην ελεύθερη και “άγρια” ζωή των τσιγγάνων της περιοχής. Ανάμεσα σε λαϊκές παραστάσεις με πρίγκιπες και βασιλοπούλες βασιλιάδες και παλιάτσους και με την συνοδεία από το μαγικό βιολί της μοίρας ενός τσιγγάνου χαλκουργού μέσα από τις καθημερινές φλογερές και άγριες ερωτικές συγκρούσεις και αντεκδικήσεις το έργο γίνεται ένας ύμνος στην ανθρώπινη φύση και στα ελεύθερα και ανημέρωτα πάθη που εδώ παίρνουν την μορφή των τσιγγάνων, που έχουν εμπνεύσει τόσους και τόσους ποιητές σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τον μέγιστο Κωστή Παλαμά που στο Δωδεκάλογο του Γύφτου «γίνεται» ο ίδιος Γύφτος για να μιλήσει για την Ελευθέρια και τα δυσδιάκριτα όρια της.

ΤΗ σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Σοφία Φιλιππίδου. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Τατιάνα Μελίδου, Γιώργης Παρταλίδης ,Ντίνος Φλώρος, Έλενα Μεγγρέλη, Θωμάς Καζασης, Ρήνος Τζάνης, Δήμητρα Δερζέκου, ο Σπύρος Δούρος και σε ένα ρόλο έκπληξη η Σοφία Φιλιππίδου!

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ