Συναρπάζει το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Με το που «πρόδωσα» πως στο «Κάτια Δανδουλάκη»θα ανέβει το λατρεμένο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» και δη με την απόλυτη dream team που φτιάχτηκε, λαχταρούσα να δω την παράσταση. Για την ακρίβεια, ανυπομονούσα! Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Ο εμπνευσμένος και χαρισματικός Αντώνης Καλογρίδης που μας είχε λείψει πολύ από το θέατρο, επανήλθε δριμύτερος να μας «πλουτίσει»με μια υψηλής αισθητικής παράστασης που…κλέβει και τον πιο δύσκολο θεατή. Συναρπάζει το κατά Καλογρίδη «Έγκλημα», προσφέροντάς σου ένα θεατρικό «ταξίδι»πολλών…καρατίων.

Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη είναι εντυπωσιακότατη.Ο Καλογρίδης μεγαλουργεί με πολύτιμους αρωγούς του τους Γιώργο Γαβαλά-Μαίρη Τσαγκάρη –τα άψογα σκηνικά τους είναι μέγας άσσος της παράστασης-,Ιωάννα Τσάμη-εξαιρετικά τα κοστούμια της-,Λευτέρη Παυλόπουλου-θεϊκοί οι φωτισμοί του- και Αντώνη Παπακωνσταντίνου-εξαιρετικές οι μουσικές του.

Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική προσαρμογή του Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί. Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

DREAM TEAM. Ε,ναι λοιπόν στο «Δανδουλάκη» χτυπάει η απόλυτη dream team. Η χαρισματική Κάτια Δανδουλάκη «κεντά»υποκριτικά καθώς περνά με ζηλευτό τρόπο από τις κωμικές νύξεις στη δραματική κορύφωση που κρύβει ο ρόλος της-δεν θα προδώσουμε την ανατροπή που υπάρχει στην ηρωίδα αυτή-και όχι μόνο. Έξοχος ο Δάνης Κατρανίδης φτιάχνει μια λεπτοδουλειά «ακριβή»παίζοντας τον Πουαρό-στην σκηνή του φινάλε, συγκινεί βαθύτατα! Θαυμάσιος ο Αντώνης Καφετζόπουλος, εύστοχος ο Τάσος Χαλκιάς,απολαυστική η Ταμίλα Κουλίεβα, καίρια η Τάνια Τρύπη, έξοχη η Λένα Δροσάκη.Υπέροχη η Όλγα Πολίτου, ευθύβολος ο Τάκης Παπαματθαίου, αποτελεσματικοί οι Άγγελος Μπούρας-Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Κι όλοι μαζί «δεμένοι»,μέσα από τις οδηγίες του Καλογρίδη,που πρέπει να μείνει στο θέατρο και να μην το…σκάσει και πάλι!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ