Ο Γιώργος Σκούρτης «έσβησε» μετά την πρεμιέρα του τελευταίου του έργου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑΤου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΕνθουσιασμένος ήταν ο σημαντικότατος συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης που το τελευταίο του έργο «Σοκ» ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο «Studio Κυψέλης» του Γιώργου Λιβανού. Όταν τον προσέγγισε ο σκηνοθέτης λέγοντάς του πως θέλει να ανεβάσει δικό του έργο γέμισε χαρά και του έδωσε από καρδιάς το «Σοκ» του.

Συναντιόντουσαν συχνά- πυκνά στο σπίτι του, έκανε διορθώσεις, συζητούσε ώρες για το ανέβασμά του κι ενώ μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονές του έβρισκε ευκαιρία και κατέβαινε τα σκαλιά του «Studio Κυψέλης»για να δει πρόβες και να δώσει τις τελευταίες δικές του «πινελιές» στην παράσταση… Είχε πει πως θα πήγαινε και στην πρεμιέρα που δόθηκε επιτυχώς την Παρασκευή, η κλονισμένη υγεία του όμως δεν του επέτρεψε… Μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Λιβανό, ρωτούσε για την πορεία της δουλειάς κι είχαν δώσει ένα ραντεβού για τις επόμενες μέρες, που τελικά δεν δόθηκε, αφού «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα.

Το ότι ήταν μέχρι το τέλος ενεργός και τελειομανής λέει από μόνο του πολλά για τον σπουδαίο συγγραφέα που μας «πλούτισε» μέσα από πολλά θεατρικά έργα, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, σενάρια και στίχους τραγουδιών… Δεν μου αρέσουν τα βιογραφικά σημειώματα. Αυτό που μπορώ να καταθέσω εδώ για τον Γιώργο Σκούρτη που γεννήθηκε το ’40 και εισέβαλε σαρωτικά στα θεατρικά μας πράγματα με τους «Νταντάδες» του, είναι πως όσοι τον ζήσαμε από κοντά σε συζητήσεις, πρόβες ή σε μπάρες αγαπημένων μου στεκιών όπως το «Εν Δελφοίς» και η «Στοά» γίναμε … κομμάτια και θρύψαλα με την είδηση πως «το έσκασε» τελικά. Μου έκανε σχόλια, μου έδινε συμβουλές, με πείραζε με βιτριολικό χιούμορ κι ήταν πάντα ζεστή η σχέση μας. Πρώτος ανέβασα εδώ στην Ατζέντα την είδηση για το «Σοκ» και φωτογραφίες του με τους συντελεστές της παράστασης κι είχαμε πει πως θα κάναμε μια συνέντευξη για την ραδιοφωνική εκπομπή μου Αυλαία και πάμε, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες… Δεν προλάβαμε. Καλό ταξίδι Γιώργο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ