Απανωτά sold out για το «Beginning»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ουρές γίνονται στο φιλόξενο «104» για το εντυπωσιακό «Beginning» του Ντεϊβίντ Έλντριτζ που αφού σάρωσε στο βρετανικό box-office, ήρθε στη χώρα μας για να … κλέψει παράσταση.Η συναισθηματική κωμωδία που μετάφρασε-σκηνοθέτησε με έμπνευση ο Τάσος Ιορδανίδης και που υπηρετούν με αποτελεσματικότητα, κέφι και συνέπεια η Θάλεια Ματίκα και ο Γιάννης Δρακόπουλος κέντρισε με το… καλημέρα το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού που συρρέει στο Γκάζι για να απολαύσει το ελκυστικό ανέβασμά της.

Κάθε ιστορία ξεκινάει από κάπου…Κάπως, κάποτε…Είναι ξημερώματα και ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν φύγει ο Ντάνι έχει ξεμείνει στο πάρτυ της Λόρα, στο διαμερισμά της το οποίο βρίσκεται σε κακό χάλι. Το ίδιο και αυτοί…Να πιουν ένα τελευταίο ποτό;

Ο Ντάνι και η Λόρα είναι κάποιοι από μας. Είναι οι ωραίοι γείτονες της διπλανής πόρτας. Είναι νέοι, κεφάτοι, νευρωτικοί και πολύ επίκαιροι. Η Λόρα πιστεύει στα νέα ξεκινήματα. Ο Ντάνι όχι ακριβώς.Τι γίνεται όταν εκείνη θέλει κι εκείνος μπορεί;Τι γίνεται όταν το βιολογικό της ρολόι χτυπάει επίμονα και εκείνος …τρομάζει;Η συνέχεια επί της… σκηνής του θεάτρου«104» σε μια εύρυθμη, καλαίσθητη παράσταση που προσφέρει γέλιο αλλά και συγκίνηση στιγμές-στιγμές μια και το ρομάντζο του 21ου αιώνα,όπως ο ίδιος ο Ιορδανίδης το χαρακτηρίζει, είναι βαθιά ανθρώπινο, συγκινητικό και γραμμένο με ιδιαίτερο χιούμορ. Λειτουργικότατο το σκηνικό του Μανώλη Φραγκάκη,δεν… θυμίζει σπίτι, αλλά «είναι»σπίτι-σπιτένιο. Επιλεγμένα με καίριο τρόπο και φινέτσα είναι τα κοστούμια της Παναγιώτας Παρασκευοπούλου και δυνατές οι μουσικές του Κωστή Ξενόπουλου που «ντύνουν»τα επί σκηνής δρώμενα. Βρήκα απολαυστικό το τρέιλερ του έφτιαξε ο Ξενόπουλος.Το ραντεβού δίνεται κάθε Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή στο «104».Πριν πάτε κάντε τα… κουμάντα σας,γιατί μιλάμε για real sold out! Ο Ιορδανίδης έχει στήσει με μεράκι την παράσταση στην οποία η Θάλεια Ματίκα έχει ευθυβολία και ακρίβεια και ο Γιάννης Δρακόπουλος έχει μέτρο και αμεσότητα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ