Bomb: Ο Βοσκόπουλος στο «Μαριχουάνα στοπ»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αυτή και αν είναι βόμβα… μεγατόνων! Ο μοναδικός Τόλης Βοσκόπουλος πρόκειται να …επιστρέψει στο σανίδι από όπου άρχισε την πολυετή, δυνατή καριέρα του! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου ο βάρδος του λαϊκού τραγουδιού ενέδωσε στη στενή… πολιορκία του «δαιμόνιου» Γιώργου Βάλαρη και πρόκειται να κάνει το απόλυτο γκεστ στο «Μαριχουάνα στοπ» που θα ανεβάσει εκείνος σε κεντρικό θέατρο, τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευε μοναδικά και στο πρώτο ανέβασμα του θεατρικού και στην μεταφορά του έργου στο σινεμά! Δύο χρόνια παιζόταν το «Μαριχουάνα στοπ» στο θέατρο με την αξέχαστη Ζωή Λάσκαρη να… σαρώνει τη σκηνή και τον Τόλη Βοσκόπουλο να της αφιερώνει τα μεγάλα του τραγούδια και μετά από τόσα χρόνια η γερή μουσική κωμωδία του Δαλιανίδη ανεβαίνει ξανά στη σκηνή από τον Βάλαρη, με πολυπρόσωπο θίασο που κλείνεται τις μέρες αυτές – η μόνη «κλειδωμένη» για την ώρα είναι η Μπέσυ Μάλφα! Ο Τόλης Βοσκόπουλος που κάνει πια εξαιρετικά επιλεκτικές εμφανίσεις-με πιο πρόσφατη αυτή του χειμώνα στον ζεστό Baraonda που … έσπασε πόρτες – είπε το «ναι» μετά από πολλή σκέψη στον Βάλαρη κι ανυπομονεί να βγει στη σκηνή. Η πρεμιέρα της αληθινά υποσχόμενης παράστασης θα γίνει τον Νοέμβριο και είναι μια παραγωγή των Γιώργου Βάλαρη – Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η μουσική κωμωδία «Μαριχουάνα στοπ» ξεκίνησε την…καριέρα της από το θέατρο όπου παίχτηκε για δύο χρόνια με τεράστια επιτυχία και μεταφέρθηκε στο σινεμά το ’71, με τον μαιτρ Γιάννη Δαλιανίδη να υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστές στην αγαπημένη αυτή ταινία ήταν η Ζωή Λάσκαρη, ο Γιώργος Πάντζας, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Βαγγέλης Σειληνός, η Μάρθα Καραγιάννη,ο Χρόνης Εξαρχάκος, η Ελένη Ανουσάκη, η Μαρία Ιωαννίδου κ.α.

Σ’ ένα παλιό αρχοντικό της Πλάκας ζει ο Ιπποκράτης (Χρόνης Εξαρχάκος) νοικιάζοντας το υπόγειο του σπιτιού στην Δέσποινα (Μάρθα Καραγιάννη) που είναι και ερωτευμένη μαζί του. Ο ξάδερφος του ο Αχιλλέας και η φίλη του Πωλίνα θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι σε νυχτερινό κέντρο. Ο Ιπποκράτης θέλει να το πουλήσουν… έτσι περιμένουν την τρίτη τους ξαδέρφη την Καίτη (Ζωή Λάσκαρη) απ’ το Λονδίνο να συμφωνήσει κι εκείνη για ν’ αποφασισθεί η τύχη του σπιτιού. Η Καίτη καταφθάνει μαζί με τον νεαρό Γιώργο (Γιώργος Πάντζας) που γνώρισε στο αεροπλάνο. Την άλλη μέρα πάει στο γραφείο του κι ανακαλύπτει το δεσμό του με την Ζωρζέτ (Ελένη Ανουσάκη), μια Γαλλιδούλα. Αποφασίζει ν’ αδιαφορήσει μα ο Γιώργος την κυνηγάει κι αποφασίζει να την κάνει να ζηλέψει. Συνεννοείται λοιπόν με την Μελίτα μια πλούσια κυρία που είναι ερωτευμένη με τον Βοσκόπουλο και θέλει κι εκείνη να τον κάνει να ζηλέψει. Εν τω μεταξύ το ίδιο κόλπο σοφίζεται και η Δέσποινα για να κάνει τον Ιπποκράτη να ζηλέψει..

ΑΞΙΖΕΙ να σημειώσουμε ότι τον καιρό που «πάντρευαν» τις δυνάμεις τους στο δυνατό «Μαριχουάνα στοπ» ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη ζούσαν ένα θυελλώδη έρωτα που ήταν το απόλυτο πρωτοσέλιδο στην εποχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ