«Ποιος σκότωσε το σκύλο», Βαγγέλη Θεοδωρόπουλε;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο πολυπράγμων Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μπορεί να ετοιμάζει για την Επίδαυρο τις «Θεσμοφοριάζουσες», ήδη όμως «έκλεισε» ένα δυνατό χειμερινό «χτύπημα». Πηγές μου λένε πως θα ανεβάσει το πολύ γερό “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Πρωταγωνιστές του θα έχει τους Γιώργο Χρυσοστόμου -που παίζει και στις Θεσμοφοριάζουσές του-Μαρία Καλιμμάνη και Γιάννη Νιάρρο. Ο τελευταίος είναι υποψήφιος για το Βραβείο Δημήτρης Χορν που θα απονεμηθεί αύριο στις 8 το απόγευμα στο θέατρο«Χορν».

Ο Νιάρος είναι υποψήφιος για το Στέλλα Κοιμήσου που αφού…τα έσπασε στο Εθνικό θα φιλοξενηθεί στο «Καρέζη»Δευτέρα-Τρίτη

ΠΟΙΟΙ είναι οι συνυποψήφιοι για το Χορν; Ο Γιώργος Βουρδαμής για το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», ο Πάνος Παπαδόπουλος για το «Έξυπνο πουλί», ο Δημήτρης Πασσάς για την«Επανένωση της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα»και ο Βασίλης Σαφός για τις «Αναστατώσεις του οικοτροφείου Τέρλες».

ΠΑΜΕ και στο στόρι του έργου «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στέφενς, που βασίζεται πάνω στο ομότιτλο best seller του Mark Haddon.

Η θεατρική εκδοχή του Σάιμον Στέφενς με τίτλο «The curious incident of the dog in the night – time», που ανέβηκε το 2012 στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, τιμήθηκε με 7 από τα 8 φετινά βραβεία Lawrence Olivier.

Το έργο…

Ο Κρίστοφερ: Ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυΐα. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του, σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.

Ο Εντ: Πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα.

Η Τζούντη: Μητέρα του Κρίστοφερ. Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση.

Η Σιόμπαν: Δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησης του. Μέχρι που…

Η Περιπέτεια: Kάποιο βραδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα». Στην ουσία, αυτό που αναζητά και που, εν τέλει βρίσκει είναι η κρυμμένη αλήθεια όλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ