Bomb: Τα λατρεμένα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» στο «Ήβη»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αυτή κι αν είναι θεατρική βόμβα! Οι δυνατές «Θεατρικές Σκηνές» ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή του ελληνικού θεάτρου, ανεβάζοντας μετά από 56 ολόκληρα χρόνια, τα λατρεμένα “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, τον Οκτώβριο στο θέατρο Ήβη! Ναι, ναι, η είδηση αυτή … κλέβει παράσταση το δίχως άλλο και με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και τους συντελεστές που θα στηρίξουν την εν λόγω υπερπαραγωγή που μαγειρεύεται με μεράκι.

Η σπουδαία κωμωδία του μοναδικού «μαιτρ» Αλέκου Σακελλάριου που αγαπήσαμε με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι του ελληνικού θεάματος Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μεταφέρεται σε μία υπερπαραγωγή αξιώσεων, με την πρωτότυπη μουσική του σημαντικότατου Μάνου Χατζιδάκι.

Τα ερωτικά και σχολικά καμώματα της μαθήτριας Λίζας Πετροβασίλη, πλαισιωμένα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια “Τικ Τακ”, “Καροτσέρη”, “Χόρευε Τουίστ”, “Σ αγαπώ”, “Τα νιάτα” κ.α. θα αναβιώσουν στο Θέατρο Ήβη τον Οκτώβριο μία εποχή αθώα, ξέγνοιαστη και αισιόδοξη, που μας λείπει πολύ… Εξαιρετική ιδέα η επιλογή του έργου που αγαπήσαμε-αγαπάμε και θα αγαπάμε πάντα.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται από τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Περισσότερα τον Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο θέατρο Ήβη, μας τονίζουν οι Θεατρικές Σκηνές μέσα από το δελτίο Τύπου που ετοίμασαν, αλλά σιγά που δεν θα βγάλω …λαβράκι στην διαδρομή!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ