• Η Παλαιολόγου γίνεται...Μαντάμ Μποβαρί με σκηνοθέτη τον Φεζολλάρι

  6:21 μμ, Σαββατο 24 Φεβ 2018 6:21 μμ, Σαββατο 24 Φεβ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Και ενώ ο ικανός σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι και η έμπειρη πρωταγωνίστρια Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ετοιμάζουν να επαναλάβουν την γερή επιτυχία τους

  «Επάγγελμα πόρνη»που κέρδισε κοινό και ειδήμονες, «έκλεισαν»ήδη το επόμενο φιλόδοξο «πάντρεμά»τους. Ο «δαιμόνιος»Φεζολλάρι θα διασκευάσει την περίφημη «Μαντάμ Μποβαρί»και θα την σκηνοθετήσει με την Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο.Το ραντεβού θα δοθεί τον Οκτώβριο και πλάι της θα έχει τέσσερις άντρες ηθοποιούς.Για το που και άλλες λεπτομέρειες θα επανέλθω.Για την ώρα κρατάς ότι ο ακάματος καλλιτεχινά Ένκε Φεζολλάρι διασκευάζει με μεγάλη όρεξη το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γκιστάβ Φλομπέρ που «φωτίζει»την ιστορία του μοιραίου πάθους της Μαντάμ Μποβαρί, μιας από τις διασημότερες λογοτεχνικές ηρωίδες της ιστορίας.Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και ονειρεύεται διαρκώς την απόδραση από την «μικρή» της ζωή. Θεωρώντας ότι η καλύτερή της ευκαιρία είναι η πρόταση γάμου του Σαρλ Μποβαρί, γιατρού της περιοχής, αποδέχεται την πρότασή του από παρόρμηση.

  Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι η νέα της ζωή δεν είναι καθόλου όπως την φανταζόταν, αλλά αντίθετα την βυθίζει στην ανία και ξυπνά μέσα της νέες τάσεις φυγής. Μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την ωθήσει προς την αναζήτηση της απόλαυσης και του κοινωνικού κύρους σε άλλους κύκλους –και άλλες ανδρικές αγκαλιές- με τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα χρέη της συσσωρεύονται, η συμπεριφορά της γίνεται ολοένα πιο ανεξέλεγκτη και ο κλοιός γύρω της κλείνει.

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ.Με την Μποβαρί πρόκειται να “συναντηθεί”τον Οκτώβριο η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Για την ώρα ετοιμάζεται να “επιστρέψει”στη σκηνή με το “Επάγγελμα πόρνη”που θα ανέβει από τις 9 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου στο Tempus Verum Εν Αθήναις,

  Η παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη» μετά από μια μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία σε πολλά θέατρα της Ελλάδας επιστρέφει από την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στο Tempus Verum Εν Αθήναις για 15 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00.Κομψή, φιλοσοφημένη, εκκεντρική, εστέτ, μαγκιόρα, σκληρή, τρυφερή η Λιλή Ζωγράφου περνάει δια πυρός και σιδήρου και βγαίνει νικήτρια-μιας και η ουσία της δεν αλλοιώνεται- καταμαρτυρώντας πως Η ζωή νικά!

  Έχοντας το μότο αυτό ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στις ιστορίες “Της Χούντας” από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου. Δύο ιστορίες αυτοβιογραφικές που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα