Ο Σεφερλής γίνεται…Ψευτοθόδωρος στο Παλλάς, με σκηνοθέτη τον Ζούλια!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αυτή κι αν είναι θεατρική βόμβα! Πρώτος σου πρόδωσα πως οι Θεατρικές Σκηνές ετοιμάζουν για το δεύτερο μισό της επόμενης χειμερινής σεζόν στο Παλλάς τους το γερό «Ζητείται ψεύτης» του «μαιτρ»Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και πρώτος τώρα επανέρχομαι για να σου αποκαλύψω πως έκλεισαν τον πρωταγωνιστή τους! Ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον λαοφιλή Μάρκο Σεφερλή,που βρήκε δελεαστικότατη την δυνατή πρόταση των Γιάννη Κεντ-Πάνου Κατσαρίδη και είπε αμέσως το ναι,μια και το έργο αυτό είναι από τα πολύ αγαπημένα του και ήθελε να το ανεβάσει εδώ και χρόνια Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής που έχει μεγάλο «ρεύμα» και φανατικότατο κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα, βάζει με αυτή τη δουλειά ένα απ’τα πιο δυνατά «στοιχήματα»της καριέρας του,και φέρεται να είναι ενθουσιασμένος που πρόκειται να συνεργαστεί με τις Θεατρικές Σκηνές των οποίων τις παραστάσεις βλέπει ανελλειπώς-με πιο πρόσφατη το Cabaret-και μάλιστα με σκηνοθέτη τον έμπειρο και εμπνευσμένο Πέτρο Ζούλια. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια,αφήνει πίσω του τα θέατρα που έπαιζε και την ομάδα με την οποία πάντα “χτυπούσε”και ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο θέατρο- κόσμημα της οδού Βουκουρεστίου και την φιλόδοξη

αυτή υπερπαραγωγή που όπως λένε οι ίδιες πηγές μου θα στηρίξουν γεροί συντελεστές, με την διανομή να έχει και άλλους ισχυρούς άσσους…

ΠΑΜΕ να θυμηθούμε το Ζητείται ψεύτης.1961 και στους κινηματογράφους βγαίνει η λατρεμένη ταινία “Ζητείται ψεύτης”που έχει βασιστεί στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει κάνει με δεινότητα ο Γιάννης Δαλιανίδης και πρωταγωνιστούν ο Ντίνος Ηλιόπουλος-που κεντά με ζηλευτό τρόπο-,ο Παντελής Ζερβός,ο Θανάσης Βέγγος,η Άννα Κυριακού,η Μάρθα Καραγιάννη κλπ.Την μουσική υπογράφει ο Γεράσιμος Λαβράνος και τραγουδούν ο μέγας Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο ίδιος ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

ΤΟ έργο ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.

Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.Πόσο πιο επίκαιρο να είναι το έργο,σε μια εποχή γεμάτη με… Ψευτοθόδωρους,όπως είναι γεμάτη και από…Σουσούδες. Λάβετε θέσεις και τα καλύτερα έρχονται με μια υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που θα είναι “ντυμένη”με εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.Και για να μην ξεχνιόμαστε:η επόμενη χειμερινή σεζόν στο Παλλάς θα ανοίξει με τις άκρως υποσχόμενες “Μάγισσες της Σμύρνης”σε διασκευή- σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή,με πρωταγωνίστρια την Σμαράγδα Καρύδη-έρχονται και άλλα τοπ ονόματα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ