ΣΦΑΓΗ στο Εθνικό Θέατρο – Το enikos.gr έχει τις πρώτες εικόνες

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα μέσα από την πολύπαθη Απαγορευμένη Ατζέντα μου πως ο πολυσχιδής Γιάννης Κακλέας ετοιμάζει για το Εθνικό Θέατρο το «Παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο και πρώτος τώρα «ανεβάζω» αποκλειστικό φωτογραφικό από την εξαιρετικά φιλόδοξη παράσταση που ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου με έναν ισχυρότατο θίασο! Πάμε να στα πω…

«Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο.

20 ηθοποιοί. 95 Χαρακτήρες. 250.000 Νεκροί. Το ραντεβού δίνεται στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» και δεν θα το χάσουμε με τίποτα.

Η πόλη είναι ήσυχη και συνηθισμένη∙ μια πόλη όμορφη που σφύζει από ζωή, με ευτυχισμένους και ανέμελους ανθρώπους που ζουν χωρίς κάτι σημαντικό να διαταράσσει την καθημερινότητά τους. Μέχρι που ένας παράξενος θίασος, αποφασίζει να «διασκεδάσει» τους θεατές του παίζοντας σ’ ένα εγκαταλελειμμένο drive in, μια άγρια φάρσα…Ο θάνατος, ως δεξιοτέχνης καλλιτέχνης του θιάσου, προσφέρει ως θέαμα μια σειρά από μαρτυρικούς και ταυτόχρονα σκληρά κωμικούς θανάτους, αποδεκατίζοντας τον ένα μετά τον άλλο… Καθώς ο κοινωνικός ιστός καταρρέει και τα προσωπεία πέφτουν, οι άνθρωποι ανίσχυροι, οδηγούνται σε ένα κρεσέντο τρόμου και αγωνίας. Η απειλή είναι παντού, και όσο οι ώρες προχωρούν, όλα αλλάζουν, φανερώνοντας πως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής… Την μετάφραση και την διασκευή υπογράφει ο πολύτιμος-και-για το θέατρο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ενώ ο Γιάννης Κακλέας που έχει κάνει τη σκηνοθεσία, υπογράφει και την σκηνογραφία με τον Σάκη Μπιρμπίλη, που έχει αναλάβει και τους φωτισμούς της παράστασης! Η εξαιρετική Ελένη Μανωλοπούλου υπογράφει τα κοστούμια, ο ικανός Σταύρος Γασπαράτος τα κοστούμια, η εμπνευσμένη Αγγελική Τρομπούκη την χορογραφία και ο καίριος Στάθης Αθανασίου τα βίντεο και η “μαιτρ” Μελίνα Παιονίδου την μουσική Διδασκαλία

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ. Με αλφαβητική σειρά παίζουν οι εξαίρετοι

Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πασχάλης Παπαδάκης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Στάμος, Αναστασία Στυλιανίδη, Αρετή Τίλη, Έλενα Τοπαλίδου, Αγγελική Τρομπούκη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξιος Φουσέκης, Βικτωρία Φώτα. Ομαδάρα!

Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας. Από Τετάρτη έως Κυριακή όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται με αγγλικούς υπέρτιτλους. Από τις 22 Φεβρουαρίου!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ