Στον “Ελληνικό Κόσμο” θα ανέβει το μιούζικαλ “Cats” που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Τρία μιούζικαλ σε μια σεζόν; Και όμως ναι! Ο “μαραθωνοδρόμος” Δημήτρης Μαλισσόβας που “άνοιξε” τη σεζόν με το “Hair” στο θέατρο “Χώρα” και συνέχισε με το “Grease”στο Passport ετοιμάζει πάντα με την “People” το θρυλικό μιούζικαλ “Cats” που θα ανέβει όπως “αλίευσα” στον “Ελληνικό Κόσμο” τον Μάιο. Ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Ισαάκ “έκλεισε” τα πολύ δύσκολα δικαιώματα του γερού μιούζικαλ που υπογράφει ο “μαιτρ” Andrew Lloyd Webber και το ετοιμάζει πυρετωδώς με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Μαλισσόβα και με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο να υπογράφει την απόδοση του κειμένου, ενώ ο Αλέξιος Πρίφτης έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία και την διεύθυνση ορχήστρας. Το ραντεβού δίνεται τον Μάιο και η διανομή που φτιάχνεται θα στηρίζεται μεν σε “νέο αίμα” ενώ θα υπάρχουν “άσσοι” που αναμφίβολα θα συζητηθούν. Πάμε… Cats ή Γάτες μια και έμαθα πως μπορεί να παίξει μεταφρασμένος ο τίτλος. Όλα θα τα μάθω…

ΤΟ μιούζικαλ “Cats”, η δημιουργία του συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι μια εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης. Είναι ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό. Το “Cats” πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο West End του Λονδίνου, όπου και παιζόταν ασταμάτητα επί 21 χρόνια. Το 1982 μεταφέρθηκε στο Broadway και συνέχισε με αμείωτη επιτυχία για 18 χρόνια, ως το 2000.

Ο δημιουργός του “Cats” Andrew Lloyd Weber, θέλοντας αρχικά απλώς να μελοποιήσει τα ποιήματα του Eliot που αγαπούσε ως παιδί, συνέθεσε μουσική που έγινε αμέσως κλασική. Ο Webber συνδύασε στοιχεία τζαζ, ποπ, music hall και ροκ μουσικής. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1980 στο Sydmonton Festival που διευθύνει από το 1975 ο ίδιος ο Webber. Τη βραδιά παρακολούθησε η χήρα του T.S. Eliot, η οποία ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα κι έδωσε στον Webber ανέκδοτα ποιήματα του Eliot. Έτσι, γεννήθηκε το “Cats”, μια παράσταση που άλλαξε ολόκληρο τον τρόπο σύνθεσης και δημιουργίας του μιούζικαλ.

Η υπόθεση του θεατρικού μιούζικαλ “Cats” είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του T.S. Eliot. Το σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats για να παίξουν. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού των Jellicle Cats και o αρχηγός τους, ο γερο-Deuteronomy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heavyside Layer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή. Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Κι εμείς τις παρακολουθούμε καθώς περιμένουν να έρθει η αυγή και ο γερο- Deuteronomy να ανακοινώσει το όνομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ